Home » Cum să faci orice » Acte și documente necesare pentru portarea la Orange

Acte și documente necesare pentru portarea la Orange

Redactia Știri / 27.07.2021, 16:55
Acte și documente necesare pentru portarea la Orange

Acte și documente necesare pentru portarea la Orange. În cazul în care îți dorești să faci o schimbare în privința operatorului de telefonie mobilă, o să îți prezentăm mai jos pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi, dar și documentele necesare pe care trebuie să le prezinți. Iată ce acte îți trebuie pentru a face portarea la Orange!

Acte și documente necesare pentru portarea la Orange. Ce trebuie să ai la tine

Acte și documente necesare pentru portarea la Orange. Dacă îți dorești să faci acest pas și să renunți la vechiul furnizor, atunci e bine să îți pregătești următoarele documente pentru a merge la un magazin Orange și a solicita portarea.

Procedura este una extrem de simplă. Dacă vrei îți poți păstra același număr de telefon pe care l-ai avut în cealaltă rețea de telefonie mobilă. Important este să precizezi acest lucru în momentul în care soliciți portarea. Actul de identitate nu trebuie să vă lipsească.

Portarea la Orange
Portarea la Orange

Pentru a face portarea la Orange, trebuie să prezinți următoarele documente:

  • actele necesare pentru activarea unui abonament Orange;
  • o factură recentă, emisă de vechiul furnizor (furnizorul donor);
  • cererea de portare care se completează pe loc.

Persoane fizice – cetățeni români

  • actul de identitate (buletin, carte de identitate provizorie).

Persoane fizice – cetățeni străini

  • pașaport;
  • legitimație de ședere/ certificat de rezidență

Acte și documente necesare pentru portarea la Orange. Ce e bine să știi

Este important să știi că aceste documente trebuie prezentate în orginal. În plus, operatorul de telefonie mobilă își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare, cum ar fi o factură de utilități, se arată pe site-ul oficial Orange.

Pasul următor este să alegi oferta de care vrei să beneficiezi în noua rețea de telefonie mobilă. Oferta presupune un anumit plan tarifar pentru abonamentul pe care îl alegi. Iar cu aceste informații te pot ajuta cei de la magazinul respectiv, în funcție de ofertele care sunt în vigoare la acel moment.

În cazul în care îți dorești să beneficiezi pe această cale și de un telefon mobil, poți solicita informații și în această privință. Sunt rețele de telefonie care pregătesc tot felul de promoții, ce implică și prețuri avantajoase la telefoane, pentru clienții noi.

Astfel te poți interesa să vezi dacă există oferte din acest punct de vedere la portare. Aceste detalii le poți obține fie la un magazin Orange, fie apelând Serviciul Relații Clienți al operatorului respectiv.

Conform informațiilor furnizate de site-ul rețelei de telefonie mobilă, numărul tău se va porta în Orange în 3 zile lucrătoare din momentul acceptării cererii de portare de către furnizorul donor.

Ce costuri necesită portarea

O altă curiozitate în rândul abonaților se referă la costurile pe care le necesită portarea. Important de precizat este faptul că nu se plătește pentru portare.

Însă în cazul în care telefonul achiziționat cu prilejul portării presupune un anumit avans, se va achita suma respectivă.

Pe de altă parte, dacă clientul care solicită portarea la Orange, nu și-a încheiat obligațiile contractuale cu vechiul furnizor de telefonie mobilă, atunci acesta îi poate solicita să plătească o anumită sumă pentru perioada rămasă.

Pentru mai multe informații se poate apela Serviul Relații Clienți al furnizorului respectiv pentru a cere detalii personalizate pentru situația în cauză.