Home » Cum să faci orice » Brad pe perete. Cum se face și de ce ai nevoie pentru a construi un pom de Crăciun care să nu-ți ocupe spațiu în casă

Brad pe perete. Cum se face și de ce ai nevoie pentru a construi un pom de Crăciun care să nu-ți ocupe spațiu în casă

Toader Mihai / 14.12.2021, 16:30
Brad pe perete. Cum se face și de ce ai nevoie pentru a construi un pom de Crăciun care să nu-ți ocupe spațiu în casă

Cel mai probabil, mulți dintre noi ne dorim un brad de Crăciun mare și frumos. Cu toate acestea, nu toată lumea dispune de un spațiu destul de mare în locuință, iar pentru a nu renunța la acest simbol al sărbătorilor de iarnă, unii oameni aleg să își facă un brad pe perete. Cum se face acest pom de Crăciun pe perete și de ce ai nevoie pentru a-l realiza, poți afla în rândurile de mai jos.

Cum să faci un brad pe perete. Materialele de care ai nevoie pentru pomul de Crăciun care nu ocupă spațiu

Dacă și tu te afli printre cei care nu dispun de destul spațiu, însă nu vrei să renunți la bradul de Crăciun, poți să îți faci unul pe perete. Pentru acesta vei avea nevoie doar de bandă adezivă colorată (care nu lasă urme după ce este dezlipită), o instalație de pom, niște decorațiuni și un perete liber. Trebuie să menționăm faptul că banda există în comerț bandă care poate fi lipită și dezlipită de perete fără a lăsa urme de adeziv pe suprafața acestuia.

Așadar, dacă ai la dispoziție câteva instrumente care se găsesc în majoritatea locuințelor și te pricepi cât de cât, cu siguranță bradul tău va fi unul deosebit. Hai să vedem mai exact cum trebuie să procedăm și de ce avem nevoie.

Materiale necesare:

  • bandă adezivă de diferite culori
  • steluțe și decorațiuni de crăciun de hârtie
  • instalație de brad
  • creion
  • riglă
  • foarfece
  • cutter.

Cum procedăm

Cu siguranță, toată lumea știe să deseneze un brad. Așadar, cu ajutorul unei rigle și al creionului vom desena pe perete mai întâi o schiță a bradului de Crăciun. Dacă nu, puteți apela la un cunoscut sau vă puteți inspira din imaginile de pe internet.

Pe liniile trasate cu creionul vom aplica bandă adezivă verde (puteți folosi culoarea preferată), iar colțurile bradului le vom decupa cu cuterul, astfel încât să fie ascuțite. După ce am terminat cu designul, lipim instalația în cadrul bradului cu ajutorul unei benzi transparente.

În ceea ce privește decorațiunile pentru bradul nostru de perete, putem folosi diferite steluțe sau forme de hârtie, pe care le vom lipi pe marginile pomului de Crăciun și în interiorul acestuia, cu bucăți de bandă transparentă dublu-adezivă. De asemenea, puteți lipi chiar și ghirlande sau șnururi de bumbac de diferite culori.

Cum să faci un brad pe perete. Materialele de care ai nevoie pentru bradul de Crăciun care nu ocupă spațiu
Cum să faci un brad pe perete. Materialele de care ai nevoie pentru bradul de Crăciun care nu ocupă spațiu

Sfaturi utile

Până să trasați liniile cu creionul, dacă nu sunteți siguri de abilitățile voastre artistice, puteți realiza mai întâi un model din hârtie, iar apoi să vă ajutați de aceasta la schițarea bradului. Totodată, pentru a vă asigura că bradul este în poziția corespunzătoare, depărtați-vă puțin de perete, pentru a vedea în întregime poziția acestuia.

De asemenea, la împodobirea bradului puteți folosi o instalație cu lumini LED. Aceasta este mai finuță și nu iese foarte mult în evidență. După cum ați putut observa, nu necesită decorațiuni foarte scumpe, iar timpul de realizare este destul de scurt, mai ales dacă sunteți îndemânatici.