Home » Cum să faci orice » Când e bine să te cântărești. Acesta este de fapt momentul ideal din zi

Când e bine să te cântărești. Acesta este de fapt momentul ideal din zi

Alexandru Cazacu / 13.06.2021, 09:46
Când e bine să te cântărești. Acesta este de fapt momentul ideal din zi

Mulți oameni obișnuiesc să își verifice greutatea zilnic. Pe de altă parte, unii evită cântarul. Ei bine, cei care îl folosesc adesea, pot observa diferențe de câteva sute de grame într-un interval foarte scurt, dar asta nu înseamnă neapărat că s-au îngrășat sau au slăbit în acel interval de timp. Mai departe îți vom spune când e bine să te cântărești.

Care este momentul ideal din zi ca să te cântărești

Specialiștii sunt de părere că dacă te cântărești zilnic sau destul de des, poți fi mai motiva să mănânci echilibrat și să faci mișcare, pentru că vezi constant evoluția greutății. Cu toate acestea, cântăritul nu ar trebuie să devină o obsesie.

De asemenea, este recomandat să te cântărești înainte să mănânci sau să consumi unele lichide. Este și normal ca după ce ai mâncat, cântarul să îți arate o greutate mai mare, însă acest lucru nu înseamnă ca te-ai îngrășat. O alimentație echilibrată va reduce fluctuațiile de greutate în timp, însă există o serie de factori care influențează kilogramele indicate de cântar. Cu toate acestea, haideți să vedem când e bine să te cântărești.

  • Potrivit experților, este recomandat să te cântărești dimineața, pe stomacul gol, după evacuarea intestinală și înainte să consumi alimente sau lichide. Dacă te cântărești dimineața, după ce în timpul nopții corpul a avut timp să proceseze alimentele și să se refacă, factori precum mișcare sau hrana consumată anterior vor avea un impact mai redus asupra numărului de pe cântar.
  • De asemenea, dacă obiectivul tău este scăderea în greutate, este bine să îți verifici greutatea constant (săptămânal sau de două ori pe săptămână).
Când e bine să te cântărești. Acesta este de fapt momentul ideal din zi
Când e bine să te cântărești. Acesta este de fapt momentul ideal din zi

Când e bine să te cântărești

  • Totodată, ar trebui să te cântărești în aceeași perioadă a zilei de fiecare dată. De asemenea, greutatea de dimineață, cea de seara și cea de la prânz, nu vor fi la fel. Dacă te cântărești de  mai multe ori pe zi, nu vei afla numărul de kilograme luate sau pierdute, ci îți vei vedea cum fluctuează greutatea ta pe parcursul unei zile. Așadar, diferența nu va fi dată neapărat de o depunere de grăsime, ci de consumul de alimente și de retenția de apă.
  • De asemenea, nu înseamnă ca ai slăbit dacă te cântărești după ce mergi la saună și ai transpirat foarte mult, deoarece în acest fel vei pierde doar lichide, care vor fi restabilite imediat după ce te hidratezi.
  • Bineînțeles, atunci când te cântărești, ar trebui să te urci pe cântar fără haine și încălțăminte. Sau, dacă nu ai un cântar acasă, cântărește-te de fiecare dată cu aceleași haine, pentru ca diferențele să nu fie date acestea.
  • Totodată, trebuie să te asiguri că ai un cântar bun, care indică corect greutatea. Acesta trebuie să fie așezat pe o suprafață dreaptă, dură și fără denivelări.
  • Este important să menționăm faptul că, deși nu toate cântarele sunt foarte precise, asta nu înseamnă că cele 5 kilograme în plus sunt adăugat de cântar, potrivit superfit.ro.