Home » Cum să faci orice » Ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie. Trucuri și sfaturi care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie

Ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie. Trucuri și sfaturi care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie

Balan Daniel / 15.02.2022, 10:49
Ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie. Trucuri și sfaturi care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie

Indiferent de ocazia cu care le oferi, florile nu dau niciodată greș, însă pentru mulți dintre noi alegerea acestora ne poate da bătăi mari bătăi de cap. Așadar, dacă trebuie să oferi cuiva un buchet de flori și vrei să faci cea mai bună alegere, în continuare noi îți vom spune ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie. Aceste trucuri și sfaturi nu vor da greș și te vor ajuta să iei decizia perfectă.

Ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie

Nu sunt mulți cei care știu ce mesaje transmit florile și cu ce ocazii se potrivesc aceste minunate plante cel mai bine. Așadar, dacă vrei ca florile pe care le oferi să transmită ceea ce simți, trebuie să știi care dintre ele sunt perfecte pentru fiecare situație în parte.

Este cunoscut faptul că florile ne pot ajuta să ne exprimăm sentimentele față de persoanele cărora le oferim. De la recunoștință și până la dragoste, pentru fiecare dintre acestea există mai multe tipuri de flori care să transmită exact ceea ce ne dorim. Află în rândurile de mai jos ce fel de flori să oferi, în funcție de ocazie.

Ce flori să oferi când vrei să transmiți dragoste sau pasiune

Fără doar și poate, cele mai multe doamne și domnișoare iubesc florile, mai ales când cel care oferă este chiar partenerul lor de viață. Așa că, cel mai bun mod prin care bărbații își pot surprinde partenerele este prin a le oferi acestora un buchet de flori. Însă nu mulți știu cum să aleagă florile potrivite.

Ei bine, trandafirii sunt de cele mai multe ori asociați cu dragostea, iubirea și afecțiunea, însă mai sunt și alte flori prin care aceștia își pot arăta sentimentele profunde. Mai exact, nu vor da greș din acest punct de vedere nici buchetele de flori cu crini portocalii,  margarete și orhidee. De asemenea, cei care vor să facă declarație de iubire, pot alege un buchet de lalele roșii, potrivit click.ro.

Ce flori să alegi, în funcție de ocazie
Ce flori să alegi, în funcție de ocazie

Ce flori să oferi când vrei să transmiți mulțumiri

Chiar și atunci când vrem să mulțumim cuiva florile ne vin în ajutor. Ei bine, și în această situație ele trebuie alese cu grijă pentru a exprima recunoștința față de persoana căreia sunt oferite. Se spune că garoafele roz sunt perfecte pentru a exprima sincere mulțumiri. Cu toate acestea, la buchetul de garoafe pot fi adăugate și trandafiri roz sau de culoarea piersicii. Totodată, când vrem să oferim un buchet de flori cu această ocazie, este recomandat să ținem cont și de culorile preferate de persoana care îl primește.

Flori pe care să le oferi când îți ceri iertare

Dacă te-ai certat cu o prietenă bună și vrei să îi transmiți că îți pare rău, atunci oferirea unui buchet de flori te poate ajuta să faci acest lucru. În această situație, un buchet de lăcrămioare ar putea fi alegerea perfectă. Aceste flori sunt fragile și delicate, așa că trebuie să ai grijă cu ele, la fel ca și în cazul unei prietenii.

Chiar și cu ajutorul unui buchet de trandafiri galbeni poți să îi transmiți persoanei cu care te-ai certat că vrei să repari greșeala și să vă împăcați. În caz că nu știați, aceste flori sunt asociate cu prietenia, astfel că sunt perfecte pentru împăcare.

Ce flori să oferi la ocazii speciale

Un bun prilej de a oferi flori sunt aniversările, iar în cazul unei căsnicii este foarte important să ținem cont de ocazie. De exemplu, dacă ocazia respectivă este nunta de argint, florile alese vor fi albe, iar la cea de aur, vom alege flori galbene.

Potrivit specialiștilor, la un botez se ține cont de sexul copilului. Mai precis, dacă e fetiță este recomandat să alegem flori roz, în timp ce în cazul unui băiețel vom alege flori albe sau albastre.