Home » Cum să faci orice » Ce poți să faci cu florile uscate. 6 moduri neașteptate în care le poți folosi

Ce poți să faci cu florile uscate. 6 moduri neașteptate în care le poți folosi

Alexandru Cazacu / 26.03.2022, 12:33
Ce poți să faci cu florile uscate. 6 moduri neașteptate în care le poți folosi

Florile sunt perfecte atunci când vine vorba de înfrumusețarea unei grădini sau a locuinței. De asemenea, bărbații nu vor da greș dacă oferă un buchet de flori femeilor din viața lor. Cu toate acestea, la un moment dat, va veni vremea când aceste minunate plante se vor usca. Așadar, noi îți vom spune astăzi ce poți să faci cu florile uscate. Există mai multe moduri neașteptate în care le poți întrebuința.

Ce poți să faci cu florile uscate

Cel mai probabil, te vei bucura mult atunci când primești un buchet de flori frumos de la o persoană specială. Ei bine, ideea de a vedea acele flori murind și de a le arunca este puțin sfâșietoare. Chiar și atunci când ai o grădină plină de flori viu colorate îți dorești să te bucuri de ele pentru o perioadă cât mai lungă. În aceste situații, trebuie să știi că nu este necesar să arunci florile uscate, deoarece aceste pot fi încă folosite. Iată ce poți să faci cu florile uscate.

Tablou din flori uscate

Nu toată lumea se pricepe la pictat, însă asta nu înseamnă că nu ne putem crea un tablou cu motive florale. Vei avea nevoie de câteva flori uscate, o bucată de carton alb și o ramă, iar rezultatul va fi uimitor. Pentru început, pune diferite flori uscate la presat între paginile unei cărți. După ce s-au turtit, lipește-le pe bucata de carton, iar apoi încadrează cartonul în ramă. Cu siguranță vei rămâne uimit de opera ta de artă.

Aranjamente din flori uscate

Chiar dacă s-au uscat, poți încă face un aranjament minunat din flori. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi petalele și frunzele care nu arată bine. Acum caută o vază frumoasă în care să așezi buchetul de flori uscate. Printre flori poți pune câte un spic de grâu și o crenguță de lavandă sau rozmarin.

Ce să faci cu florile uscate
Ce să faci cu florile uscate

Ce poți să faci cu florile uscate – Etichete pentru cadouri

Dacă vei să lași o impresie plăcută atunci când dăruiești un cadou cuiva, poți face asta cu ajutorul florilor uscate. Cum să faci acest lucru? Nimic mai simplu. Lipește pe eticheta cadoului flori uscate pe care le-ai presat înainte între paginile unei cărți groase.

Felicitări

În doar câteva minute poți transforma o simplă felicitare într-o adevărată piesă de pus în ramă. Alege felicitarea care îți place, iar în interiorul acesteia lipește o fâșie de dantelă de hârtie și câteva floricele uscate. Cu siguranță cel care va primi felicitarea va rămâne impresionat.

Borcane decorative

Adună florile uscate (fără tulpină) și înlătură petalele care nu sunt chiar atât de frumoase. Pune florile într-un borcan sau un vas asemănător de sticlă. Poți să adaugi în borcan și lavandă sau să stropești florile cu uleiuri esențiale. Pe lângă faptul că va arată superb, în cameră va fi și un miros plăcut.

Ce să faci cu florile uscate – Săculeți parfumați

Adună câteva coji de portocală, petale de trandafiri cu miros puternic și câteva flori de lavandă. Mărunțește-le apoi bine pe toate și pune-le în săculeți mici de pânză. După ce i-ai legat la gură cu o sfoară, agață-i în șifonier sau pune-i în colțul unui dulap.