Home » Cum să faci orice » Choux a la creme cu vanilie. Cum să faci prăjitura chiar la tine acasă. Rețeta, detaliată pas cu pas

Choux a la creme cu vanilie. Cum să faci prăjitura chiar la tine acasă. Rețeta, detaliată pas cu pas

Alexandru Cazacu / 25.10.2021, 11:24
Choux a la creme cu vanilie. Cum să faci prăjitura chiar la tine acasă. Rețeta, detaliată pas cu pas

Ai chef de ceva dulce sau vrei să îți impresionezi musafirii cu un desert deosebit? Ei bine, trebuie să încerci Choux a la creme cu vanilie. Această prăjitură este incredibil de delicioasă și cu siguranță va fi pe placul tuturor.

Cum să faci Choux a la creme cu vanilie

Mulți ar putea crede că este foarte greu să prepari această prăjitură, însă realitatea este alta. Dacă respecți acești pași simpli, rezultatul va fi uimitor. Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o rețetă inedită de Choux a la creme cu vanilie. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare a acestui desert minunat.

Ingrediente:

  • 200 g făină de grâu
  • 500 ml frișcă
  • 500 ml lapte
  • 40 grame amidon
  • 4 gălbenușuri
  • 1 lingură pastă de vanilie
  • 250 ml de apă
  • 100 g unt
  • 5 ouă
  • zahăr
  • sare.

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de aluat. Într-o oală, vom pune 250 ml de apă, untul, zahărul și un praf de sare la fiert. Când untul s-a topit și apa a început să fiarbă, vom adăuga făina de grâu și amestecăm până se formează un aluat. După ce făina s-a încorporat, mai lăsăm pe foc pentru aproximativ 2 minute, după care luăm oala de pe foc și mutăm aluatul într-un bol.

După aproximativ un sfert de oră, când aluatul s-a răcit, adăugăm în bol și cele cinci ouă pe rând, amestecând până se omogenizează. După ce am ajuns la consistența dorită, punem compoziția într-un poș cu ajutorul căruia vom forma choux-urile, care nu trebuie să fie foarte mari, pentru că vor crește în timpul coacerii. Așadar, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt vom turna choux-urile și le vom da la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 – 30 de minute.

Cum să faci Choux a la creme cu vanilie
Cum să faci Choux a la creme cu vanilie. În acest mod vei obține un desert delicios

Între timp, ne vom ocupa de cremă. Mai exact, într-o oală turnăm 500 ml de lapte, 80 g de zahăr, cele 4 gălbenușuri, amidonul și pasta de vanilie. Amestecăm bine cu ajutorul unui tel și fierbem crema până când se îngroașă. Ei bine, când crema noastră s-a îngroșat și a început să fiarbă o luăm de pe foc și o transferăm într-un bol. Acum, acoperim bolul cu folie de plastic și lăsăm crema să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Până când crema se va răci, ne vom ocupa de frișcă. Așadar, vom pune 500 ml de frișcă în vasul mixerului și o vom bate până când obținem consistența dorită. Când frișca s-a întărit o vom pune într-un poș, cu ajutorul căruia vom umple choux-urile. Când choux-urile sunt gata, le scoatem din cuptor și le tăiem câte un căpăcel de deasupra și le umplem cu crema de lapte. Deasupra cremei vom turna frișca bătută și acoperim cu capacele presând ușor. Continuăm această operație până când umplem toate choux-urile cu cremă și frișcă. Ei bine, tot ceea ce ne rămâne de făcut este să pudrăm prăjiturile cu zahăr și să le dăm la frigider pentru aproximativ o oră. Desertul nostru este acum gata și ne putem bucura de gustul desăvârșit al acestuia.