Home » Cum să faci orice » Ciorbă de pui a la grec – rețeta simplă și rapidă. Ce poți să pui în loc de borș. Aceste ingrediente nu trebuie să lipsească din oală

Ciorbă de pui a la grec – rețeta simplă și rapidă. Ce poți să pui în loc de borș. Aceste ingrediente nu trebuie să lipsească din oală

Alexandru Cazacu / 13.08.2021, 09:51
Ciorbă de pui a la grec – rețeta simplă și rapidă. Ce poți să pui în loc de borș. Aceste ingrediente nu trebuie să lipsească din oală

Ciorbele se află cu siguranță în topul preparatelor preferate de români, iar o ciorbă de pui a la grec dreasă cu smântână și gălbenușuri poate fi perfectă atunci când ai musafiri. Aceasta este savuroasă și sănătoasă și foarte simplu de făcut. Noi vă vom prezenta astăzi o rețetă de ciorbă de pui a la grec care, fără îndoială, va fi pe placul tuturor.

Rețetă simplă și gustoasă de ciorbă de pui a la grec

Dacă în perioada sezonului estival mulți preferă salatele sau diferite preparate reci, odată cu răcirea vremii, foarte multă lume trece la ciorbe calde. Acestea sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt ușor de găsit. Așadar, noi îți vom prezenta în următoarele rânduri o rețetă delicioasă și sănătoasă de ciorbă de pui a la grec. Iată cum se prepară această ciorbă și care sunt ingredientele de care vei avea nevoie.

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (aripi și pulpe)
  • 300 g smântână
  • 4 – 5 gălbenușuri
  • zeama de la 2 lămâi (mai puteți adăuga în funcție de cât de acră vă place)
  • 60 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • mărar și pătrunjel tocat
  • sare și piper.
Rețetă simplă și delicioasă de ciorbă de pui a la grec
Cum se face o delicioasă ciorbă de pui a la grec

Modul de preparare

Mai întâi, punem carnea la fiert într-o oală cu patru litri de apă rece, în care vom pune și puțină sare. Acum, lăsăm carnea să fiarbă până când spuma se ridică la suprafață. Când spuma începe să apară, o adunăm și lăsăm să fiarbă în continuare, spumând până când nu se mai formează. După 30 de minute de fiert, adăugăm pe rând morcovul, ceapa, ardeiul gras și rădăcinoasele tăiate cubulețe, după care vom mai lăsa ciorba să fiarbă pentru alte 20 de minute.

În continuare, vom scoate carnea (ar trebui să fie deja fiartă) și o vom dezosa. După ce am scos carnea, adăugăm și cele 60 de grame de orez și lăsăm ciorba să mai fiarbă aproximativ 10 minute. Între timp, dezosăm carnea și înlăturăm și pielea. După ce au trecut cele 10 minute și orezul este fiert, punem înapoi în oală bucățile de carne și mai lăsăm sa dea un clocot, după care vom opri focul.

Cum se drege ciorba a la grec

Ei bine, am ajuns și la această etapă. Așadar, într-un bol mai mare punem smântâna și gălbenușurile pe care le amestecăm bine cu ajutorul unui tel. Acum adăugăm și zeama de la o lămâie (vom mai adăuga în farfurie dacă mai este nevoie).

Mai departe, cu un polonic vom lua zeamă fierbinte și turnăm deasupra amestecului de oua cu smântână amestecând rapid. Vom face acest lucru până când smântâna ajunge cam la aceeași temperatură cu zeama din oală, pentru a nu se separa. Când amestecul a devenit destul de fierbinte îl turnăm în oală și amestecăm ușor. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să adăugăm verdețurile tocate mărunt și să gustăm ciorba, pentru a vedea dacă mai este nevoie de zeamă de lămâie sau sare și piper. Așadar ciorba este gata, iar noi vă dorim poftă bună!