Home » Cum să faci orice » Cum alegi cel mai bun aspirator. Iată câteva caracteristici să îți dai seama de ce ai nevoie

Cum alegi cel mai bun aspirator. Iată câteva caracteristici să îți dai seama de ce ai nevoie

Alexandru Cazacu / 18.02.2022, 17:19
Cum alegi cel mai bun aspirator. Iată câteva caracteristici să îți dai seama de ce ai nevoie

Atunci când vine vorba de un aspirator bun, acesta trebuie să fie ușor de folosit, dotat cu fel și fel de accesorii, însă cel mai important este să fie eficient și să răspundă nevoilor noastre. Află în continuarea articolului curent, cum alegi cel mai bun aspirator. Iată o serie de caracteristici care te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

Cum alegi cel mai bun aspirator

Deși în magazine putem găsi o gamă foarte largă de aspiratoare, atunci când cel vechi se strică și trebuie să cumpărăm altul, nu știm exact ce variantă să alegem. Evident, toate aspiratoarele fac același lucru, însă pentru a ne face munca mai ușoară, noi îl vom achiziționa pe cel care răspunde nevoilor noastre.

Așadar, înainte de a lua o decizie în acest sens, trebuie să ne gândim la tipul aspiratorului de care avem nevoie. În funcție de modalitatea de colectare a murdăriei, aceste aparate sunt de mai multe tipuri. Mai exact, aspiratoarele pot fi cu sac, fără sac, de mână, vertical, cu filtrare prin apă, cu spălare, etc.

Ce trebuie să ai în vedere pentru a alege cel mai bun aspirator pentru tine

Diferențe prea mari nu sunt între aspiratoarele cu sac și cele fără. De exemplu, la cele cu saci vei avea costuri suplimentare la înlocuirea sacilor, însă aspiratoarele fără saci au o capacitate mai mică de colectare a mizeriei.

De asemenea, trebuie să ții cont de tipul de pardoseală. De obicei, aspiratoarele clasice, fie ele cu sac sau fără, sunt mai potrivite pentru parchet, gresie și alte suprafețe neacoperite. Pe de altă parte, un aspirator vertical este perfect pentru a aspira covoare sau mochete.

Mulți dintre noi avem animale de companie, cum ar fi câinii sau pisicile. Ei bine, aspiratorul potrivit în această situație trebuie să fie dotat cu mai accesorii speciale care să te ajute să scapi mai ușor de părul animalelor. De exemplu, cu ajutorul accesoriilor mai mici poți scoate părul animalelor din locurile mai puțin accesibile, iar cu periile poți îndepărta părul de pe covoare, mochete sau canapele.

Totodată, trebuie să ținem cont și de persoanele care suferă de diferite alergii. Așadar, dacă unul dintre membrii familiei suferă de diferite alergii este recomandat să alegem un aspirator cu filtru special. Unele dintre acestea reușesc să aspire chiar și până la 99,9% din particulele de praf.

Ce trebuie să știi ca să alegi cel mai bun aspirator
Ce trebuie să știi ca să alegi cel mai bun aspirator

Caracteristici pentru a-ți da seama de ce ai nevoie atunci când cumperi un aspirator

Printre cele mai importante caracteristici a unui aspirator bun este puterea motorului și capacitatea de aspirare. Bineînțeles, un cel mai bun aspirator este acela care te ajută să aspiri toată casă cu o eficiență maximă. Totuși, un motor cu putere mare nu înseamnă neapărat că are o capacitate mare de aspirare. Așadar, putem alege un aspirator cu o putere a motorului mai mare de 2.000 W și o capacitate de aspirare de cel puțin 400 W.

Capacitatea de stocare este de asemenea importantă, deoarece una mai mare îți va permite să aspiri o suprafață mult mai mare și vei termina de aspirat mai repede, întrucât nu vei mai pierde vremea golindu-l de mizerie. Așa că, cel mai potrivit ar fi un aspirator cu o capacitate de stocare mai mare de 4 l.

Este recomandat să fim atenți și la brandul aspiratorului. Aparate produse de firme cunoscute și cu tradiție în domeniu sunt, de cele mai multe ori, mai rezistente în timp și mai eficiente. În plus, producătorii cunoscuți oferă o garanție corespunzătoare produselor lor.

Manevrabilitate optimă și fir lung

Cu siguranță, mulți dintre noi am fost în situația în care să trebuiască să aspirăm într-un anumit loc și să nu ne ajungă firul. Mai frustrant este atunci când încercăm să dăm cu aspiratorul în spații restrânse și nu putem, din cauză că nu putem manevra cum trebuie aspiratorul.

Așadar, cel mai bun aspirator trebuie să aibă un cablu de alimentare de cel puțin 6 metri, pentru a nu fi nevoiți să schimbăm priza foarte des. De asemenea, atunci când alegem un aspirator este bine să ne asigurăm că acesta poate fi manevrat în toate zonele din casa noastră. Pe lângă toate acestea, aspiratorul nu trebuie să fie foarte greu și să fie dotat cu roți, pentru a-l muta ușor prin locuința noastră.