Cum deosebești fructele sănătoase de cele cu substanțe chimice. Detaliul care face diferența

de:
09 06. 2022, 16:40
Cum deosebești fructele sănătoase de cele tratate cu substanțe chimice

Cu siguranță, „mănâncă mai multe fructe și legume” este una dintre cele mai comune recomandări din lume. Toată lumea știe că fructele aduc nenumărate beneficii organismului uman, însă nu mulți sunt cei care știu să facă deosebirea dintre fructele sănătoase și cele care sunt „ajutate” cu diferite substanțe chimice. Așadar, în rândurile următoare vei afla cum poți să le deosebești.

Cum deosebești fructele sănătoase de cele cu substanțe chimice

În caz că nu știați, pentru a se asigura că fructele rămân proaspete și mai arătoase cât mai mult timp posibil, unii comercianți și chiar producători le tratează cu diferite substanțe. Așadar, atunci când mergem să le cumpărăm, este foarte important să știm cu să alegem fructele coapte, proaspete și care nu au fost tratate.

Dacă condițiile de păstrare sunt optime, fructele și legumele pot rezista chiar și câteva săptămâni. Deși unii ar putea fi de altă părere, aproximativ 10% din fructele și legumele noastre „proaspete” sunt importate din străinătate, potrivit alephnews.ro.

Ei bine, imediat după recoltare, fructele sunt refrigerate pentru a rezista cât mai mult timp. Totuși, cum putem noi să ne dăm seama dacă acestea sunt tratate cu substanțe chimice sau nu.

Cum alegi bananele

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial. Ieftine și populare, aceste fructe le putem găsi pe rafturile magazinelor pe tot parcursul anului. Ei bine, pentru a ne asigura că bananele nu au fost tratate, trebuie să fim atenți la aspectul lor.

Mai exact, dacă coaja lor este galbenă, iar codița este încă verde, înseamnă că bananele au fost tratate cu unele substanțe chimice. În schimb, cele coapte și proaspete au o culoare galbenă, iar coaja nu prezintă urme. Totuși, coaja acestora poate prezenta unele pete negre sau maro. De asemenea, când banana este strânsă ușor, trebuie să simți moliciunea acesteia. Unii comercianți obișnuiesc să stropească fructele cu diferite substanțe, așa că înainte de a le consuma, clătește-le bine sub un jet de apă rece.

Cum deosebești fructele sănătoase de cele cu substanțe chimice

Avocado

Aceste fructe sunt transportate pe distanțe foarte lungi, așa că cele coapte se zdrobesc foarte ușor. Tocmai de aceea, unii comercianți folosesc substanțe chimice pentru a se asigura că fructele ajung intacte la consumator.

La fel ca și în cazul bananelor, atunci când alegeți un avocado, trebuie să acorzi o atenție sporită aspectului. Dacă culoarea fructului este saturată, iar textura este prea densă, înseamnă că acesta nu s-a copt natural.

Pe de altă parte, fructul copt natural are o coajă strălucitoare, iar la presare se va simți o structură moale, însă destul de densă. În plus, fructul care a fost tratat cu substanțe chimice va fi amărui.

Cum alegi un mango proaspăt

Pentru a avea un aspect atractiv și a-și menține prospețimea, de cele mai multe ori, mango este tratat cu substanțe chimice. Așadar, atunci când este expus la diferite stimulente, fructul nu se coace uniform.

Ba chiar mai mult de atât, dacă a fost tratat cu chimicale, fructul nu are miros, iar coaja este închisă la culoare. În schimb, un mango sănătos este destul de moale, iar atunci când apăsăm ușor pe coajă, aceasta va reveni la forma inițială.