Home » Life & Style » De ce să nu arunci plasele pentru fructe și legume. Află moduri nebănuite în care le poți utiliza

De ce să nu arunci plasele pentru fructe și legume. Află moduri nebănuite în care le poți utiliza

Voicu Costin / 22.05.2022, 11:24
De ce să nu arunci plasele pentru fructe și legume. Află moduri nebănuite în care le poți utiliza

Folosirea plasticului în exces a dus la o poluare în masă în ultimii ani. Diferite țări precum Franța și Germania au renunțat la plasticul care înfășoară fructele și legumele. Alte țări vor lua aceleași măsuri treptat. Pentru a recicla noi înșine plasele în care se găsesc fructe și legume, le putem găsi o altă utilizare. Stați cu noi să vedeți despre ce este vorba!

Reciclarea plaselor de fructe și legume

Puteți crea din astfel de plase un burete pentru a spăla vasele. Resturile de mâncare lipite de tavă de copt, pot fi curățate cu ușurință cu un astfel de burete. La fel și oalele și tigăile arse. Un burete confecționat din această plasă, poate înlocui un burete din sârmă atunci când este utilizat. Astfel, puteți economisi bani.

Cum obținem un burete de vase? Tot ce trebuie să faceți este să tăiați capetele plasei. Înfășurați plasa și legați în jurul ei un fir rezistent. Folosiți buretele făcut din plase chiar și în baie! Orice depuneri de apă și reziduuri de săpun se vor curăţa ușor cu ajutorul acestui burete.

Cum putem depozita fructele și legumele eficient

Fructele și legumele de sezon pe care le procurăm vrem să-și păstreze prospețimea și beneficiile cât mai mult posibil. Nu trebui să le înghesuim pe toate în frigider, deoarece temperatura scăzută nu numai că distruge multe substanțe nutritive, dar accelerează procesele de descompunere ale produselor.

Ca reguli generale pentru depozitarea în bucătărie, fructele ar trebui ținute în containere, în coșuri de răchită, sau în cutii de lemn. Motivul acestei depozitări este dat de faptul că acestea au dimensiuni compacte și condiții de respirat prin pereți. Haideți să vedem 5 moduri de a depozita fructele și legumele într-un mod util și plăcut!

5 moduri de a depozita fructele și legumele

Fructiere din diferite materiale

cel mai simplu și de efect mod de a depozita fructele în bucătărie este de folosi coșurile pentru fructe, așa numitele fructiere, pe care să le așezi strategic pe polițe, pe rafturi, pe masă, pe frigider, pe pervazul geamului.

Ladă de depozitare pliabilă din lemn

Lăzile le poți folosi, sunt funcționale și arată bine. Acest tip de stocare este perfect pentru că poate stoca lucruri cu dimensiuni mai mari și lucruri care nu au nevoie de prea mult spațiu, plus că asigură condiții de stocare aerisite pentru fructe și legume.

Poliţe pentru depozitare suspendată

Rafturile suspendate, coșurile sau alte recipiente pentru fructe sau legume sunt una dintre cele mai bune modalități de a economisi spațiu. Pot fi agățate deasupra sau lângă blatul mobile pentru o experiență de gătit mai uşoară. Dacă adaugi câteva polițe pe perete în bucătărie economisești spaţiu în corpuri și păstrezi lucrurile mereu la îndemână.

Poliţele deschise oferă oportunități multiple de depozitare. Cutiile, coşurile şi recipientele te ajută să păstrezi lucrurile organizate în bucătărie și vor crea un aspect plăcut în bucătărie. Cu o cutie sau un coş frumos, poți păstra fructe precum lămâile sau alte ingrediente precum ceapa sau usturoiul.

Sertare din plase metalice pentru legume și fructe

Sertarele încorporate montate pe șină sunt o parte esențială a aproape oricărui sistem de depozitare a legumelor din bucătărie. Sunt confortabile, spațioase și funcționale. Sertarele din plasă metalică sunt un alt mod convenabil și funcțional pentru depozitarea alimentelor. Pot fi de diferite modele, pur și simplu instalate în caneluri în pereții dulapului din spatele unei uși comune sau mutând câte un sertar pe rând pe un mecanism cu role.

Containere de plastic

Containerele încorporate se găsesc în aproape fiecare sistem de depozitare din bucătărie și sunt amplasate în interiorul sertarelor încorporate. Fructele mici pot fi depozitate în astfel de recipiente. Dar cel mai bine este să așezi aici nuci, fructe uscate, cereale. Depozitați produsele vegetale proaspete în recipiente încorporate numai dacă sertarul face parte dintr-un sistem special de bucătărie care are răcire și ventilație.