Home » Cum să faci orice » Cum să alegi corect fructele și legumele. 9 trucuri secrete care te vor ajuta să cumperi cele mai bune alimente

Cum să alegi corect fructele și legumele. 9 trucuri secrete care te vor ajuta să cumperi cele mai bune alimente

Cojocaru Cristian / 02.02.2022, 10:15
Cum să alegi corect fructele și legumele. 9 trucuri secrete care te vor ajuta să cumperi cele mai bune alimente

Altădată nu erau atâtea magazine alimentare, mai ales care să conțină și fructe și legume însă timpurile s-au schimbat și astfel de magazine întâlnești la orice colț. Cu toate acestea, lucrurile nu stau mai bine, ci poate chiar mai rău având în vedere că un produs poate fi expirat sau poate ajumgem să cumpărăm fructe necoapte, fără gust. Află cum poți să alegi corect fructele și legumele.

Detalii care te ajută să alegi corect fructele și legumele

Atunci când mergi să cumperi fructe și legume, unora dintre acestea ar trebui să le știi mici secrete pentru a te asigura că iei cele mai bune produse. În lista de mai jos vei regăsi câteva produse alimentare despre care este bine să știi cum să le alegi.

Măsline

Atunci când alegi măsline este bine să optezi pentru cele cu sâmburi. Acest lucru se datorează faptului că după îndepărtarea semințelor, măslinele sunt așezate într-un suc care intră înăuntru și poate face ca fructele să arate ca un piure. Mai mult, umbrește adevăratul gust al măslinelor atunci când intră înăuntru.

Somon

Oricât de surprinzător ar suna, peștele proaspăt nu ar trebui să aibă un miros de pește bine pronunțat. Dacă simți acest lucru, este posibil ca peștele să nu fie proaspăt. Un alt semn de prospețime este culoarea. Somonii sunt de obicei de culoare roz deschis, în timp ce somonii sălbatici au în mod normal nuanțe mai închise. Dacă există pete gri sau maro pe suprafața peștelui, înseamnă că peștele a fost depozitat deja de ceva timp.

Curmale

Curmalele proaspete pot fi zdrobite, dar nu prea mult și nici nu ar trebui să fie prea tari. Fructele uscate sunt cele mai bune atunci când arată cărnoase și au pielea ușor lucioasă. Nu ar trebui să aibă cristale de zahăr sau pete albe, deoarece prezența lor indică faptul că deteriorarea a început deja.

Usturoi

Dacă un vânzător declară că usturoiul pe care îl vinde este proaspăt, acesta poate fi înțeles printr-un ușor miros. Dacă mirosul este prea pronunțat, este posibil ca legumele să fie vechi sau să fi fost depozitate incorect. Mai mult, ar fi putut începe să putrezească înăuntru.

alegi fructele legumele
Atunci cand mirosul usturoiului este prea pronuntat, acesta a inceput deja sa se invecheasca

Sfeclă

Când cumperi sfeclă roșie, alege-le pe cele cu verdeață, deoarece te va ajuta să identifici cu ușurință că leguma este proaspătă. Dar nu este întotdeauna posibil să găsești astfel de sfeclă, motiv pentru care trebuie să te asiguri că acorzi atenție dimensiunii și rădăcinii legumei. Este mai bine să alegi o sfeclă nu prea mare,altfel, riști să obții un produs tare și mai puțin dulce.

Ouă de prepeliță

Atunci când alegi ouă de prepeliță, în primul rând, asigură-te că verifici cu atenție starea cojii: aceasta nu trebuie deteriorată. Merită să ne amintim despre termenul de valabilitate: până la 30 de zile la temperatura camerei și până la 60 de zile la frigider. Dacă pachetul nu are o dată de fabricație, poți identifica prospețimea ouălor după greutatea lor. Dacă un ou este puțin mai mic, înseamnă că ouăle de prepeliță (la fel ca și alte tipuri de ouă) au început deja să se usuce și ar fi bine să optezi pentru altele diferite.

Avocado

Orice pete pronunțate care diferă de culoarea principală indică faptul că ceva nu este în regulă cu fructul. Cel mai bine este să eviți avocado cu pete închise la culoare, deoarece acesta este adesea un semn că procesul de putrezire a început. De asemenea, poți pune presiune pe zona de lângă tulpină, iar dacă o poți înțepa cu degetul, este probabil că fructul este prea copt.

Rodie

Uneori, achiziționarea unei rodii se transformă într-o dezamăgire deoarece se dovedește a nu fi dulce la interior. Pentru a evita o astfel de situație, trebuie să fii atent la următoarele: forma fructului nu ar trebui să perfect rotundă, ci mai degrabă ar trebui să prezinte colțuri, deoarece netezimea și fermitatea cojii sunt, de asemenea, indicatori de coacere.

Lămâie

În primul rând, o lămâie bună poate fi identificată după greutatea sa și grosimea cojii sale. Fructul poate să nu pară mare la prima vedere, dar ar trebui să fie greu. Coaja subțire și o gropiță acolo unde tulpina era odinioară, cu mici linii care radiază din ea, sunt semnul unei lămâi de top. Acestea arată că în fructe există un conținut ridicat de minerale.