Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare pe o lămâie tăiată. Trucul banal cu efecte uimitoare

Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare pe o lămâie tăiată. Trucul banal cu efecte uimitoare

Cojocaru Cristian / 30.12.2021, 15:47
Ce se întâmplă de fapt dacă presari sare pe o lămâie tăiată. Trucul banal cu efecte uimitoare

Lămâile nu lipsesc din majoritatea bucătăriilor și sunt în general folosite la prepararea mâncărurilor, a ceaiurilor și a băuturilor răcoritoare. Cu toate acestea, uimitoarele citrice pot avea și alte întrebuințări în gospodărie. Haideți să vedem ce se întâmplă dacă presari sare pe o lămâie tăiată.

Ce se întâmplă dacă presari sare pe o lămâie tăiată

Cu un conținut bogat de minerale, nutrienți și vitamine, lămâile se numără printre cele mai sănătoase fructe. Pe lângă toate acestea, lămâia are o aromă deosebită și dă savoare atât preparatelor culinare, cât și băuturilor. În caz că nu știai deja acest lucru, aceste citrice pot ajuta și la eliminarea mirosurilor neplăcute din locuința ta.

Cum trebuie să procedezi? Ei bine, taie o lămâie în patru, în așa fel încât bucățile să rămână prinse la unul dintre capete. Apoi, presară puțină sare peste acestea și lasă-le să stea peste noapte pe o farfurie, în încăperea pe care vrei să o împrospătezi. Pe lângă faptul că va absorbi mirosurile neplăcute, va parfuma camera respectivă și va elimina germenii și bacteriile nedorite.

De asemenea, din lămâi îți poți face propriul dezinfectat și nu vei mai ne nevoit să folosești produse chimice. Iată cum trebuie să procedezi. Mai întâi asigură-te că ai un pulverizator. Apoi, stoarce zeama de la 3-4 lămâi și amestec-o cu puțin săpun lichid. Pune soluția rezultată în pulverizator și folosește-o la curățenie.

Ce se întâmplă dacă pui sare pe o lămâie tăiată
Ce se întâmplă dacă pui sare pe o lămâie tăiată

Cum mai poți folosi lămâile la curățenie

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe chiuvetă sau de pe alte superfețe, taie o lămâie sau un lime în jumătate, stoarce zeama, apoi presară sare pe fiecare jumătate. Înainte de a spăla chiuveta, freacă cu cele două jumătăți suprafața metalică a chiuvetei, după care clătește-o cu apă. Nu îți va veni să crezi, când vei vedea că nu doar urmele de grăsime au dispărut, ci chiar și cele de calcar. Ba chiar mai mult de atât, chiuveta va căpăta un miros proaspăt.

De asemenea, lămâia poate fi extrem de folositoare chiar și când vrei să elimini mirosul de grăsime, ceapă sau usturoi de pe mâini. După ce ai terminat de gătit, freacă degetele și palmele cu coajă de lămâie. Cu timpul ai să observi că mâinile sunt mai hidratate și mai catifelate.

Știm cu toții cât de greu se curăță obiectele de cupru. Ei bine, cojile de lămâie sunt foarte eficiente și curățarea și lustruirea obiectelor din cupru.

Curăță cuptorul cu microunde

De cele mai multe ori, mâncarea pe care o punem în cuptorul cu microunde poate ajunge și pe pereții acestuia. Nu trebuie să intri în panică, deoarece cu ajutorul lămâilor vei putea să cureți foarte simplu, rapid și eficient cuptorul cu microunde.

Nu trebuie decât să pui câteva bucăți de fruct într-un vas cu apă, pe care să-l pui în interiorul aparatului electrocasnic. Apoi, pornește cuptorul cu microunde vreme timp de câteva minute. După ce s-a scurs acest timp, scoate vasul și începe să cureți interiorul cu o cârpă sau o lavetă. Grăsimea se va curăță imediat.