Home » Cum să faci orice » Cum se pune sfecla roșie la borcan. Metoda cea mai eficientă, plus rețeta cea mai des întâlnită

Cum se pune sfecla roșie la borcan. Metoda cea mai eficientă, plus rețeta cea mai des întâlnită

Violeta Badea / 27.04.2021, 11:44
Cum se pune sfecla roșie la borcan. Metoda cea mai eficientă, plus rețeta cea mai des întâlnită

Cum se pune sfecla roșie la borcan. Sfecla roșie murată este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Are o culoare deosebită, nu este prea picantă, nici prea iute și poate fi servită în diverse salate sau alături de o friptură. În acest articol îți vom prezenta cea mai eficientă metodă de conservare.

Cum se pune sfecla roșie la borcan

Mai este puțin până la Paște și deja ne gândim la cât de multe bunătăți vom mânca. Creștinii care au ținut post sunt, cu siguranță, nerăbdători, să guste din bucățile de carne. Aceasta este bogată în proteine și nutrienți, dar vine la pachet cu o mulțime de substanțe toxice, grăsimi saturate și alte elemente care împiedică digestia.

De aceea, specialiștii recomandă să consumăm murăturile alături de o bucată de friptură, deoarece acestea sunt sunt pline de vitamine, minerale și probiotice naturale pentru organism. În acest material ne vom concentra atenția pe sfecla roșie la borcan și vă vom prezenta rețeta cea mai des întâlnită. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și care este modul de preparare.

Sfecla rosie la borcan
Sfecla rosie la borcan

Ingrediente

  • 1200 de g de sfeclă roșie
  • 800 de ml de apă
  • 10 g de chimen semințe
  • 15 g de sare
  • 30 de g de zahăr
  • 80 de ml de oțet simplu de nouă grade
  • șase sau nouă fâșii de rădăcină de hrean (se pun câte două sau trei per borcan)

Mod de preparare

Sfecla roșie se pune într-un vas la fiert. După ce este gata, aceasta se ia de pe foc. Se lasă să se răcească, după care se taie în felii sau rondele, după preferințele fiecăruia. Vă recomandăm să folosiți niște mănuși de cauciuc, deoarece sfecla roșie pătează. Într-o cratiță se adaugă apa, chimenul, sarea și zahărul. Toate ingredientele se fierb la foc mediu, timp de 10 minute.

După ce s-a scurs acest timp, se adaugă oțetul. Sfecla roșie se adaugă în borcane curate și sterilizate, iar în fiecare recipient se adaugă câte două fâșii de hrean, iar deasupra se toarnă saramura fierbinte. Hreanul are rol de conservare dar și de păstrare a texturii legumelor.

Borcanele se agită puțin și dacă mai este nevoie, se mai completează cu saramură. De asemenea, avem grijă ca semințele de chimen să fie distribuite în mod egal. Borcanele se închid ermetic cu capace și se învelesc cu cârpe mai groase și se lasă să se răcească până peste noapte. A doua zi, borcanele cu sfeclă roșie se pun în cămară sau într-un loc răcoros și întunecat. Procesul de murare va dura în jur de patru sau șase săptămâni, dar rezultatul este extrem de delicios.

Beneficiile sfeclei roșii

Sfecla roșie este o sursă excelentă de substanțe nutritive. Aceasta conține vitamine, minerale și acid folic, fiind considerată un aliat puternic în lupta contra anumitor boli grave. Specialiștii recomandă sfecla, deoarece stimulează funcția celulelor hepatice, ajută digestia și metabolizarea grăsimilor.

De asemenea, această legumă ajută la scăderea tensiunii arteriale și, prin urmare, poate oferi protecție împotriva atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și tulburărilor vasculare. În plus, persoanele care sunt la dietă o pot consuma fără nicio grijă, deoarece are un conținut scăzut de calorii.