Home » Life & Style » Detoxifiere cu sucuri. Ghid pas cu pas într-o astfel de cură binevenită

Detoxifiere cu sucuri. Ghid pas cu pas într-o astfel de cură binevenită

Manolică Anca / 24.03.2021, 14:27
Detoxifiere cu sucuri. Ghid pas cu pas într-o astfel de cură binevenită

Detoxifierea, eliminarea substanțelor chimice din organism, este un proces foarte important atât pentru menținerea sănătății, cât și pentru întreținerea frumuseții. Și chiar dacă organismul ne ajută destul de mult să eliminăm toxinele, prin colon, rinichi, sistem limfatic, nu strică niciodată un mic ajutor extern. Astfel, o detoxifiere cu sucuri va fi de bun augur.

Detoxifiere cu sucuri

Atunci când organismul are nevoie de o cură de detoxifiere, acesta transmite anumite semnale, precum senzații de oboseală nejustificată, stări de somnolență, lipsă de energie, dureri de cap, anxietate, nervozitate, balonare sau constipație. Detoxifierea organismului va induce o stare generală de bine, atât la nivel fizic cât și psihic, prin acest proces, organele principale responsabile cu eliminarea reziduurilor din organism reușind să își îndeplinească funcțiile, din nou, la capacitate maximă.

Un alt mare beneficiu pentru sănătate este reglarea tranzitului intestinal și curățarea colonului, care favorizează și pierderea surplusului de kilograme. Așadar, pentru întărirea sistemului imunitar, detoxifiere şi reechilibrarea nivelului vitaminic din organism, iată ce program de detoxifiere cu sucuri propune Alec Blenche, consilier în nutriţie şi fondator Bistraw Verde Viu.

Detoxifiere cu sucuri
Detoxifiere cu sucuri

Detox de 3 zile cu 7 feluri de sucuri

Acest program se adresează, în primul rând, începătorilor şi urmăreşte doi factori decisivi în procesul detox: alcalinizarea organismului şi eliminarea toxinelor. Astfel, pe parcursul celor trei zile de detoxifiere cu sucuri, se va consuma doar hrană lichidă sub forma a şapte băuturi diferite, după cum urmează:

  1. Apă ALCALINĂ  – bicarbonat de sodiu, ghimbir, lămâie, tinctură de muguri de magnolia.
  2. Suc VITALITATE – sfeclă roşie, măr, morcov, ghimbir. Curăţă şi reîmprospătează sângele şi ficatul, datorită conținutului bogat de fier, vitamina A. Este un bun digestiv, tonic cerebral şi conferă vitalitate.
  3. Suc IMUNITATE – măr, morcov, cătină, MSM, goji şi pudră de măceşe. Ajută la întărirea sistemului imunitar, este bogat în vitamina C şi fitonutrienţi şi îmbunătăţeşte energia sexuală.
  4. Suc JOY – ananas, portocală, măr, scorţişoară. Curăţă sistemul limfatic, dă energie şi conferă echilibru emoţional.
  5. Suc VERDE VIU – măr, seminţe de in, spirulină, polen. Este un detoxifiant celular și reglează glicemia.
  6. Ceai DIGESTIV – fenicul, lemn dulce, brusture, coada calului, giardinophyt (tinctură pentru paraziţi interni). Are efect digestiv şi diuretic.
  7. Suc ANTIOX – cătină, coacăze, afine, MSM, miere. Este un puternic antioxidant, bogat în vitamina C şi flavonoide şi oferă energie mentală.

Sucurile se vor consuma în ordinea prezentată, din 2 în 2 ore, ultimul fiind băut la ora 8 seara. În principiu, proporţiile ingredientelor trebuie să fie egale, dar se ţine cont de gusturile și nevoile fiecăruia. Aşadar, dacă preferi mai mult gustul de măr şi îți displace cel de ghimbir, amestecă ingredientele astfel încât băutura să fie pe placul tău.

Desigur că în acest proces nu trebuie să te bazezi doar pe sucuri pentru a îți recăpăta energia şi starea de bine. Pe lângă acestea, este important să faci și miscare, să elimini stresul din viața ta şi să te odihnești corespunzător, cel puţin 8 ore pe noapte.

Contraindicaţii detoxifiere cu sucuri

MSM-ul sau metilsulfonilmetanul din compoziţie este un nutrient esenţial în cazul funcţionării sănătoase a organismului, precum şi pentru amelioarea unor probleme medicale, precum arsuri stomacale, alergii sau cele asociate artritei. Însă, persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, boli hepatice sau care urmează un tratament cu anticoagulante, le este recomandat nun consultul medical înainte de a lua acest supliment. De asemenea, persoanele care suferă de hipertiroidism ar trebui să evite spirulina.