Home » Sănătate » Detoxifiere cu sare amară. Tot ce trebuie să știți despre această cură

Detoxifiere cu sare amară. Tot ce trebuie să știți despre această cură

Violeta Badea / 03.03.2021, 17:38
Detoxifiere cu sare amară. Tot ce trebuie să știți despre această cură

Detoxifiere cu sare amară. Tot ce trebuie să știți despre această cură. Multe femei își doresc să arate bine și să aibă un corp de invidiat, de aceea recurg la tot felul de diete. O nouă descoperire care face senzație pe internet este dieta cu sare amară. Această detoxifică organismul și te ajută să slăbești în doar două zile. Da, ai auzit bine! În continuare vei afla totul despre această cură.

Detoxifiere cu sare amară

Multe femei visează la un corp perfect și un organism sănătos. Însă, nimic nu se obține simplu. Dacă vă numărați printre persoanele care au ținut tot felul de diete, iar rezultatele nu au fost cele așteptate, ar trebui să luați în considerare dieta cu sare amară.

Aceasta mai este cunoscută și ca Epsom sau sulfat de magneziu. Sarea amară reprezintă  o substanță cu multiple utilizări în sfera medicală și nu numai. Pe lângă rezultatele spectaculoase, un alt avantaj este că nu costă foarte mult și este la îndemâna oricui. Aceasta te poate ajuta să slăbești în doar două zile. Totul datorită proprietăților sale detoxifiante.

Sarea amară a fosr descoperită în Anglia și a fost folosită  încă din anii 1900 pentru pierderea în greutate, tratarea bolilor de piele, ori pentru problemele digestive. De asemenea, ea este folosită și în scop casnic, fiind utilizată pentru fertilizarea gazonului.

Datorită magneziului pe care-l conține, aceasta contribuie la buna funcționare a celulelor, îmbunătățirea sănătății sistemului nostru muscular, a sistemului nervos și cel cardiovascular. Cel de-al doilea element, sulful, contribuie la eliminarea toxinelor din celule, stimulează viteza de absorbție a nutrienților, fiind benefic și pentru creșterea producției de colagen.

Dieta cu sare amara
Dieta cu sare amara

Tot ce trebuie să știți despre această cură

Detoxifierea cu sarea amară este extrem de benefică pentru sănătate. Dieta cu sare amară se poate face în două moduri. Prima variantă este adăugarea sărurilor Epsom în apa de baie, iar cea de-a doua variantă este diluarea acestora în apa de băut. Pentru ambele, efectul este același: detoxifierea organismului și scăderea în greutate.

1. Băile cu sare amară

Adaugă sarea amară în apa de baie pentru a te putea bucura de efectul său detoxifiant. Este recomandat să mărești treptat cantitatea. Astfel, adaugă pentru început o lingurișă și mărește cantitatea până când ajungi la două cești. Relaxează-te în baie timp de 15 minute și vei începe să elimini toxinele acumulate, pe măsură ce sulfatul de magneziu va fi absorbit în piele.

2. Dieta de două zile cu sare amară

Procedura este următoarea: se dizolvă patru linguri de sare amară în 700 de ml de apă, iar amestecul obținut se bea în cele două zile de dietă.

Pentru prima zi:

Se bea aproximativ 200 de mil din soluţia făcută, în jurul orei 18. La ora 20, trebuie să bei aceeași cantitate. După două ore, consumă un amestec format din sucul unui grepfrut mare şi 125 de ml de ulei de măsline. Ideal este ca apoi să încerci să dormi, în poziția orizontală.

Pentru a doua zi:

Se bea o cantitate de 200 de ml din amestecul realizat în ziua precedentă. După două ore, bea cantitatea rămasă în sticlă, iar după două ore consumă un suc natural din fructe. Apoi, încearcă să mănânci alimente ușoare. În această zi trebuie să te relaxezi și să nu depui prea mult efort fizic.