Home » Știri » Cum poți să arzi mai repede caloriile. Șase alimente pe care să le incluzi în dieta ta

Cum poți să arzi mai repede caloriile. Șase alimente pe care să le incluzi în dieta ta

Alexandru Cazacu / 01.02.2021, 11:33
Cum poți să arzi mai repede caloriile. Șase alimente pe care să le incluzi în dieta ta

Nu puțini sunt cei care se confruntă cu kilogramele în plus. Însă, pentru a scăpa de acestea de multe ori trebuie sa facem anumite sacrificii. Cu toate acestea, putem face asta și fără prea mare greutate, este necesar doar să includem în dieta zilnică o serie de alimente.

Alimente pentru slăbit

În continuare vă vom prezenta câteva dintre alimentele necesare în consumul zilnic pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Ouă

Aceste alimente sunt foarte bogate în proteine. Ouăle au în compoziție toți cei nouă aminoacizi necesari pentru o bună funcționare a organismului tău. Oamenii de știință au demonstrat că persoanele care consumă ouă la micul dejun sunt sătui pentru o perioadă mai îndelungată. Astfel, aceștia consumă mai puține proteine în restul zilei și pierd din kilogramele nedorite. Potrivit cercetărilor, cei care mănâncă mai bine dimineața, consumă alimente mai puțin bogate în calorii pentru celelalte mese din timpul zilei.

Semințe de Chia

Aceste alimente sunt foarte bune pentru slăbit. În diverse culturi din America Centrală și de Sud, semințele de Chia erau utilizare ca medicamente pentru prevenirea unor boli precum diabetul, obezitatea și bolile cardio-vasculare. Acestea conțin grăsimi sănătoase, antiinflamatorii, proteine și fibre. Astfel, semințele de Chia dau o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Scorțișoara

Scorțișoara este nelipsită din bucătăriile gospodinelor. Acest aliment este excelent pentru slăbit și pentru accelerarea metabolismului. Consumul acestui condiment blochează absorbția glucozei și crește acțiunea insulinei care îndepărtează zahărul din sânge. Mai mult de atât, acțiunea infamatoare a scorțișoarei ajută împotriva obezității. De asemenea, oamenii de știință au demonstrat că aceasta încetinește golirea stomacului.

Ghimbirul

Ghimbirul este de asemenea foarte bun în lupta cu kilogramele în plus. Acest aliment pentru slăbit este cunoscut ca fiind un remediu universal, având proprietăți anti-inflamatoare, anti-hipertensive și care stimulează tranzitul gastrointestinal. Totodată, ghimbirul potolește foamea, ajută la arderea grăsimilor. Mai mult, el poate fi utilizat pentru calmarea durerilor de stomac, constipație, balonare, indigestie sau greață.

Avocado

Avocado este cunoscut ca fiind unul dintre alimentele cu un conținut mare de grăsimi ant-inflamatoare. De asemenea, acest aliment conține proteine, o mulțime de fitonutrienți și foarte multe fibre. Uleiul din acest fruct este foarte bogat în acizi grași care potolesc foamea și te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Pe lângă toate acestea, consumul de avocado ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină. De asemenea, acest aliment poate ajuta și la prevenirea inflamației și a stresului oxidativ în vasele de sânge.

Ce alimente trebuie incluse în dietă pentru a arde caloriile
Ce alimente trebuie incluse în dietă pentru a arde caloriile

Legume

Acestea conțin multe fibre care ajută la accelerarea tranzitului intestinal și favorizează arderea grăsimilor. Totodată, legumele ne dau și energia și nutrienții necesari pentru o bună funcționare a organismului. Mai mult de atât, acestea nu sunt foarte bogate în calorii, fapt pentru care nu favorizează îngrășarea.

Unele dintre cele mai recomandate legume pentru slăbit sunt brocoli, conopida, salatele de orice fel, ridichile, castraveții, vinetele, ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, varza, varza de Bruxelles, varza kale, anghinarea, sparanghelul, fasolea verde, țelina, morcovii și, în general, toate verdețurile.