Home » Cum să faci orice » Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți fără pic de ulei. Rețeta pe care o vei folosi mereu

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți fără pic de ulei. Rețeta pe care o vei folosi mereu

Alexandru Cazacu / 11.01.2022, 14:14
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți fără pic de ulei. Rețeta pe care o vei folosi mereu

Cel mai probabil, nu există om căruia să nu-i placă cartofii prăjiți, iar acest lucru ni-l arată și statisticile, potrivit cărora, la nivel mondial se consumă în fiecare an în jur de 10 kilograme de cartofi prăjiți pe cap de locuitor. Cu toate acestea, există și oameni care din diferite motive nu consumă cartofi prăjiți în ulei. Dacă și tu te afli printre aceștia, în rândurile de mai jos vei afla cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți fără ulei. După ce ai încercat această rețetă cu siguranță o vei mai folosi.

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți fără ulei

Cartofii pot fi gătiți în nenumărate moduri, însă cei prăjiți se află printre preferații multora dintre noi. Cu toate acestea, după cum spuneam și mai sus, există și unele persoane care evită sau nu consumă deloc alimente prăjite în ulei. Ei bine, aceștia pot încerca cu încredere rețeta de cartofi pai fără ulei de mai jos. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară acești cartofi.

Ingrediente:

  • 5 cartofi
  • 2 albușuri
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place)
  • sare și piper
  • puțin pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare

Pentru început vom spăla și curăța cartofii, după care îi tăiem pai (este recomandat ca aceștia să fie tăiați cât mai subțire). După ce am terminat cu tăiatul cartofilor, punem cele 2 albușuri într-un bol, iar peste acestea presărăm o linguriță de boia și usturoi granulat. Potrivit de sare și piper, iar apoi amestecăm bine totul cu ajutorul unei furculițe.

Adăugăm compoziția peste cartofi și îi amestecăm, având grijă ca toți să fie unși cu acest amestec de albuș și condimente. Așezăm acum cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, însă trebuie să avem în vedere ca aceștia să nu se suprapună sau să se lipească între ei.

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, după care dăm tava cu cartofi în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere este diferit de la un cuptor la altul, așa că este bine să verificați cartofii spre sfârșitul coacerii. Când cartofii sunt crocanți și au căpătat o culoare aurie, îi scoatem pe o farfurie și presărăm deasupra lor puțin pătrunjel proaspăt tocat.

Aceasta a fost rețeta de cartofi pai fără ulei, iar noi vă dorim poftă bună!

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți fără ulei
Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți fără ulei

Sfaturi utile la prepararea cartofilor pai fără ulei

Atunci când alegem să pregătim cartofii pai în acest fel, trebuie să avem în vedere că aceștia trebuie tăiați cât mai subțire.

De asemenea, înainte de a-i pune la cuptor, cartofii ar trebui să stea cel puțin 20 de minute în apă rece. Conform experților în alimentație, este recomandat ca amidonul să iasă din cartofi, înainte ca aceștia să fie gătiți.

După ce scoatem cartofii din apă, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt uscați bine, așadar putem face acest lucru, ștergându-i cu un prosop de hârtie. Înainte de a-i pune tava cu cartofi în cuptor este absolut necesar ca acesta să fie preîncălzit.