Home » Cum să faci orice » Cum îți poți crea rapid un cont de Gmail. Cel mai simplu ghid de pe internet

Cum îți poți crea rapid un cont de Gmail. Cel mai simplu ghid de pe internet

Pană Emanuela / 21.08.2021, 15:27
Cum îți poți crea rapid un cont de Gmail. Cel mai simplu ghid de pe internet

Crearea unui cont de Gmail se dovedește a fi foarte utilă în zilele noastre, având în vedere că este una dintre cele mai populare platforme software de e-mail funcționale. În plus, are avantajul că este complet gratuită. Cum îți poți crea în doar câțiva pași simplu un cont de Gmil? Urmărind cu atenție pașii din rândurile de mai jos.

Cum îți poți crea rapid un cont de Gmail

Crearea unui cont de Gmail reprezintă un procedeu simplu, care nu implică absolut niciun cost, dar care îți va aduce o serie de avantaje, iar unele dintre cele mai importante sunt:

  • odată cu contul de Gmail vei avea acees și la un cont de Google+ pe rețeaua dedicată de socializare, vei avea acces la un cont de Youtube pe care poți să îl activezi și vei mai avea acces printre altele la cloud;
  • Gmail are un filtru foarte bun contra spam-urilor, ceea ce reprezintă un mare avantaj față de alți furnizori;
  • din punct de vedere al reclamelor, atât de prezente în zilele noastre, Gmail are avantajul de a fi mai puțin deranjant decât Yahoo Mail.

Serviciul de mail Gmail este la momentul actual un mare jucător pe această piață de servicii, în ciuda faptului că nu a reușit să învingă încă Yahoo Mail.

În acest material îți vom arăta, pas cu pas, cum se crează un cont de Gmail, un proces cât se poate de simplu și de rapid. Tot ce trebuie să faci este să urmărești cu atenție instrucțiunile. Așadar, să începem!

Citește și: Cum poți viziona Netflix gratuit și când e cazul să îți faci cont

Cel mai simplu ghid de pe internet

Cum faci o adresă de Gmail. Cel mai simplu ghid
Cum faci o adresă de Gmail. Cel mai simplu ghid

Pasul 1. Accesează pagina de pornire Google 

Dacă vrei să-ți creezi un cont de Gmail, în primul rând trebuie să deschizi browser, cu pagina de pornire Google, după care să selectezi opțiunea Gmail din partea dreaptă sus.

Pasul 2. Accesează butonul „Creați cont“

La pasul doi, tot ce ai de facut este să dai click pe opțiunea „Creare cont“, aflată sub caseta de autentificare. Imediat se va deschide o pagină nouă cu formularul pe care va trebui să-l completezi pentru a te înscrie.

Pasul 3. Completează datele

Următorul pas reprezintă completarea corectă a datelor pentru noul tău cont, după cum urmează:

– numele;
– nume de utilizator (ex: andrei@gmail.com);
– setează o parola pentru cont.

Notă 1: Este posibil ca numele pe care l-ai ales să fie deja folosit de către o altă persoană, iar în acest caz se impune să alegi unul care nu este deja utilizat. De asemenea, dacă dorești, poți alege una dintre sugestiile oferite de Gmail.

Notă 2: În câmpul „parolă“, asigură-te că ai introdus o parolă puternică, ca de exemplu: 1qW5y8kl7u%!. Rescrie parola în spațiul de confirmare a parolei și nu uita că trebuie să ai 8 caractere și să combini litere cu numere, astfel încât parola ta să fie cât mai greu de ghicit.

Pasul 4. Și mai multe informații

Când ai terminat cu pasul anterior, va trebui să continui să introduci și mai multe detalii, printre care numărul de telefon și o adresă de recuperare, pentru a-ți putea facilita accesul în cazul unor probleme legate de conectare sau în cazul în care vei uita parola în viitor.

Obligatoriu este să introduceți și data de naștere și sexul (de menționat că aveți opțiunea „Prefer să nu spun“, dacă este cazul), pentru a termina stabilirea identității tale de utilizator.

Pasul 5. Verificarea contului 

Ultimul pas constă în verificarea noului cont creat și vei avea două opțiuni, după cum urmează:

– opțiunea bifată TXT SMS (recomandat);

– opțiunea de apel voce.