Home » Cum să faci orice » Cum îți poți lua o mașină în rate fără dobândă. Toți șoferii români trebuie să știe asta

Cum îți poți lua o mașină în rate fără dobândă. Toți șoferii români trebuie să știe asta

Alexandru Cazacu / 07.09.2021, 12:43
Cum îți poți lua o mașină în rate fără dobândă. Toți șoferii români trebuie să știe asta

Mașina îți face probleme de ceva timp și te-ai hotărât că este timpul să îți cumperi una nouă? Atunci, trebuie să știu că îți poți achiziționa un autovehicul nou în rate fără dobândă. Află în următoarele rânduri, cum poți mai exact să faci acest lucru.

Cum poți să îți cumperi o mașină în rate fără dobândă

La fel ca în multe alte state din Europa, în țara noastră există posibilitatea de a-ți face credite de consum sau pentru un autoturism. De cele mai multe ori, acestea fac mai ușoară achiziția unei mașini, iar dobânzile anuale pot fi de 5-10%. În acest context, dacă nu ești atent și faci un credit pe cinci ani de zile, poți să ajungi la sfârșitul acestei perioade să plătești mulți bani în plus.

Din fericire, ar mai fi o soluție la care să apelezi dacă vrei să îți schimbi mașina. Mai exact, poți face acest lucru cu ajutorul banalului card de credit. Mai multe bănci importante din România oferă clienților carduri de credit care au opțiunea de rate fără dobândă. Cu toate acestea, ofertele variază de la o bancă la alta. De exemplu, CEC Bank oferă clienților 24 de rate fără dobândă la orice comerciant. Mai concret, în funcție de venituri, poți să scapi de cheltuielile cu dobânzile, potrivit economica.net.

Poți plăti cu cardul de credit în rate fără dobândă

Potrivit sursei citate, în cazul cardurilor de credit standard, limita maximă este de 60.000 de lei. Așadar, cu acești bani poți să achiziționezi unele modele de Dacia de exemplu. Pe de altă parte, în cazul cardurilor Platinum, acea limită este de 100.000 de lei. Ba chiar mai mult de atât, unii dealeri de autoturisme spun că au avut deja clienți care au optat pentru această metodă de plată.

”În ultima perioadă am avut tot mai mulți cumpărători cu carduri de credit. Cei mai mulți dintre aceștia aveau o sumă strânsă și pentru restul sumei plăteau cu cardul de credit. Am avut și câțiva cumpărători care nu aveau deloc bani strânși și au achitat integral cu cardul de credit”, a declarat un dealer Honda și Mazda.

Cum îți poți lua mașină în rate fără dobândă
Cum îți poți lua mașină în rate fără dobândă

Așadar, dacă te-am pus pe gânduri și vrei să folosești și tu această metodă, mai întâi trebuie să te asiguri că că dealerul tău acceptă această modalitate de plată. Asta deoarece unii dintre aceștia se feresc de plata cu cardul, din cauza comisionului pe care unele bănci îl percep (0,7% – 0,8%). Potrivit celor de la economica.net, printre dealerii care acceptă această metodă de plată se numără Kia, Peugeot și Toyota.

Ofertele băncilor din România pentru carduri de credit fără dobândă

  • La CEC Bank există un sistem de rate fără dobândă la orice comerciant din lume. Mai exact, este vorba de 24 de rate fixe pentru cumpărăturile de peste 2400 lei.
  • Pe de altă parte, ING România oferă un sistem de 24 rate fără dobândă doar pentru comercianții parteneri.
  • De asemenea, Banca Transilvania oferă posibilitatea de 18 rate fără dobândă doar la partenerii săi.
  • La BRD – 24 de rate fără dobândă la orice comerciant din lume.