Home » Cum să faci orice » Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine, covoare sau pereți. Trucuri simple și eficiente

Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine, covoare sau pereți. Trucuri simple și eficiente

Alexandru Cazacu / 26.03.2022, 13:30
Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine, covoare sau pereți. Trucuri simple și eficiente

Cu siguranță, majoritatea dintre noi ne-am trezit la un moment dat cu o gumă lipită de pantaloni sau de alte articole vestimentare. De asemenea, cei care au copii știu că guma de mestecat poate ajunge uneori chiar și pe pereți sau covoare. Ei bine, dacă încercăm să o îndepărtăm fără a cunoaște tehnica potrivită, putem provoca daune și mai mari. Dacă te afli într-o astfel de situație, în rândurile de mai jos vai afla cum poți să cureți guma de mestecat de pe diferite suprafețe.

Cum poți să îndepărtezi guma de mestecat de pe haine, covoare sau pereți

Ne putem ieși foarte repede din fire atunci când încercăm să îndepărtăm guma de mestecat lipită unde nu trebuie. Dacă ai scăpat-o pe covor și ai călcat pe ea sau te-ai așezat pe o bancă și o gumă ți s-a lipit de pantaloni, nu trebuie să intri în panică. Există mai multe moduri de a scăpa de guma lipită pe majoritatea suprafețelor, iar noi îți vom prezenta câteva dintre ele.

Cum îndepărtezi guma de mestecat de pe covoare

O gumă lipită de covor poate fi un coșmar pentru orice gospodină. Cu toate acestea, o poți îndepărta cu ajutorul unui truc foarte simplu. Mai exact, ține un cub de gheață apăsat pe gumă pentru câteva minute, până când aceasta se întărește. Apoi dezlipește-o ușor de pe covor. În caz că au rămas pete, amestecă puțin detergent lichid cu apă călduță și freacă zona afectată.

Cum să cureți guma de mestecat
Cum poți să scoți guma de mestecat de pe haine, covor sau perete

Cum cureți guma de mestecat de pe suprafețe din lemn

Părinții știu că suprafețele din lemn sunt preferatele copiilor atunci când vine vorba de locurile unde copii lipesc gumele de mestecat. Ei bine, metoda prezentată mai sus face minuni și în această situație. Totuși, de data asta vom înveli cubul de gheață într-o pungă, pentru a nu afecta lemnul.

O altă metodă pe care o putem folosi în cazul lemnului implică folosirea uleiului. Trebuie doar să punem puțin ulei de floarea soarelui pe o cârpă curată și să îndepărtăm ușor guma de mestecat.

Cum scoți guma de pe haine

Cel mai probabil, nimeni nu își dorește să folosească ulei de gătit pentru a scoate guma de mestecat de pe haine. Din fericire, gheața ne ajută și de această dată. Scoate cât de multă gumă poți cu degetele, apoi întărește restul gumei cu un cub de gheață. Dezlipește apoi ușor guma și îndepărtează resturile întărite cu o periuță de dinți veche.

O altă variantă ar fi cea cu fierul de călcat. Pune o bucată de carton curat pe masă de călcat, apoi așază deasupra haina cu guma lipită în jos. Setează fierul de călcat la mediu și călcă ușor haina. Odată ce guma s-a înmuiat ar trebui să se lipească de carton.

Cum cureți guma de mestecat de pe perete

În acest caz lucrurile sunt puțin mai complicate, deoarece atunci când îndepărtăm guma avem toate șansele să desprindem și vopseaua. Așadar, putem încerca metoda cu cubul de gheață învelit într-o pungă de plastic, însă vom dezlipi guma de pe perete cu atenție sporită. Dacă rămân resturi de gumă, putem folosi o radieră pentru a le îndepărta.