Home » Cum să faci orice » Cum poți să cureți placa de păr și fierul de călcat. Metoda simplă

Cum poți să cureți placa de păr și fierul de călcat. Metoda simplă

Alexandru Cazacu / 02.07.2021, 09:57
Cum poți să cureți placa de păr și fierul de călcat. Metoda simplă

Atât placa de păr, fierul de călcat sau orice aparat cu o suprafață plată de metal care se înfierbântă, atunci când intră în contact cu diferite substanțe chimice, se pot murdări foarte ușor. În acest caz, fierul de călcat de exemplu, nu va mai aluneca și nu va fi la fel de eficient ca înainte. Cum toate acestea, există o metodă foarte simplă prin care poți să cureți aceste suprafețe. Haideți să vedem care este aceasta.

Cum poți să cureți placa de păr și fierul de călcat

După cum spuneam, se întâmplă câteodată ca fierul de călcat sau placa de păr să nu mai funcționeze ca înainte. Așadar, atunci când observi acest lucru este bine să verifici suprafața plată, care se înfierbântă, deoarece este posibil ca aceasta să se fi murdărit. În acest caz, va fi cu siguranță nevoie să o cureți.

Ei bine, nu trebuie să intri în panică, deoarece ai nevoie de doar câteva lucruri din casa ta, cu ajutorul cărora poți curăța foarte ușor orice obiect plat de metal. Așadar, pentru a face acest lucru vei avea nevoie de următoarele:

  • bicarbonat de sodiu sau praf de copt;
  • apă oxigenată;
  • un burete și o lavetă curată.

Cum se curăță produsele cu suprafețe plate din fier

Acum că știm care sunt lucrurile de care vom avea nevoie pentru a curăța suprafața care se încălzește a plăcii de păr sau a fierului de călcat, trebuie să urmăm doar câțiva pași simpli, care cu siguranță vor da rezultate foarte bune. Haideți să vedem cum trebuie să procedăm.

Mai întâi, într-un vas vom pune două linguri de bicarbonat sau de praf de copt și o lingură de apă oxigenată, pe care le vom amesteca până obținem o pastă groasă. Cu toate acestea, dacă amestecul este foarte gros, mai putem adăuga puțină apă oxigenată. Pe de altă parte, dacă compoziția este prea subțire, mai putem adăuga puțin praf de copt sau bicarbonat de sodiu.

Cum poți să cureți fierul de călcat și placa de păr
Cum poți să cureți fierul de călcat și placa de păr

În continuare, aplicăm pasta formată pe suprafața plată a plăcii de păr sau pe fierul de călcat, o întindem uniform și o vom lăsa să acționeze vreme de aproximativ 10 minute. După ce s-au scurs cele zece minute, frecăm foarte bine cu un burete până dispare toată murdăria de pe suprafață. Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să îndepărtăm cu o lavetă curată pasta care și-a schimbat culoarea din cauza murdăriei.

Un alt mod de curățare a fierului de călcat

De asemenea, partea care se încălzește la fierul de călcat poate fi curățată  și cu pastă de dinți. Da, ai citit bine! Pasta de dinți are în compoziție particule abrazive, care pot îndepărta mizeria adunată în timp pe talpă fierului de călcat. De asemenea, la contactul cu apă, pastă de dinți produce o cantitate însemnată de spumă, ce disloca depunerile de murdărie de pe suprafață metalică a fierului de călcat.

Nu trebuie decât să pui o cantitate mică de pastă de dinți pe o lavetă curată și să freci foarte bine zonele murdare. Apoi, șterge suprafața metalică a fierului de călcat cu o altă lavetă curată.