Diferite ingrediente au proprietăți și gusturi aparte, dintre acestea făcând parte și cartofii noi. Poate te-ai confruntat cu situația de a-ți fi greu să le cureți coaja. Află câteva modalități cu ajutorul cărora să cureți ușor și rapid cartofii noi de coaja subțire.
Cartofii noi sunt cei care sunt recoltați înainte ca aceștia să ajungă la maturitate. Ei pot fi distinși prin coaja subțire, fiind mai fragezi și mai ales că reprezintă o delicatesă la începutul verii. Printre cei mai preferați astfel de cartofi sunt cei mici, pentru că se pot găti întregi.
Cu toate că sunt cei mai buni, pe baza mărimii lor și a cojii subțiri, acești cartofi sunt și cel mai greu de curățat, fiind un proces care durează. În epoca vitezei, foarte puține persoane își permit acest lux de a petrece mult timp în bucătărie.
Totuși, există câteva modalități prin care poți face acest lucru destul de ușor și rapid. În primul rând, cartofii noi trebuie spălați foarte bine, cu multă apă. După aceea, poți aplica una dintre modalitățile de mai jos pentru a-i curăța.
Poți utiliza partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta coaja subțire a cartofului. Pentru o eficiență mai mare, poți face acest lucru sub jetul de apă. Tot ceea ce trebuie să faci, este să freci cartoful cu partea abrazivă până când aceasta este îndepărtată.
Aceasta poate fi practic cea mai eficientă metodă și cea mai la îndemână. Utilizează un burete din sârmă pentru vase nou, în timp ce cartofii noi se află sub jetul de apă. Nu este nimic mai ușor decât acest lucru. Nu uita că dacă faci acest lucru în chiuvetă, să folosești o sită pentru scurgere pentru ca țeava să nu se înfunde.
Sarea poate ajuta și ea la curățarea cojii subțiri a cartofilor noi. De obicei, puteam vedea acest lucru la părinții sau bunicii noștri. Astfel, cartofii erau frecați cu sare, după care erau spălați foarte bine cu apă pentru a îndepărta sarea.
Nisipul poate fi și el de mare ajutor, fiind un element abraziv. În trecut, nisipul era utilizat chiar și la spălarea vaselor. Acesta poate fi găsit și în comerț, fiind foarte fin, însă pentru a curăța cartofii, ai nevoie doar de nisip normal.
Unele magazine, de cele mai multe ori online, dispun și de mănuși speciale pentru a curăța cartofii noi. Aceste mănuși dispun în palme de un material abraziv cu ajutorul căruia poți curăța coaja subțire, sub jetul de apă. Acestea sunt destul de similare cu buretele din sârmă pentru vase.
Dacă până acum ai aflat metode de a curăța cartofii, există și o posibilitate de a nu-i curăța. Fiind foarte proaspeți, este necesar să îi speli bine cu apă, iar apoi îi poți coace sau prăji cu coajă.