Home » Cum să faci orice » Cum poți să menții bananele proaspete mai multe zile. 3 metode simple care sunt de mare ajutor

Cum poți să menții bananele proaspete mai multe zile. 3 metode simple care sunt de mare ajutor

Violeta Badea / 17.06.2021, 12:07
Cum poți să menții bananele proaspete mai multe zile. 3 metode simple care sunt de mare ajutor

De foarte multe ori se întâmplă să cumperi mai multe banane decât consumi, dar ce te faci dacă acestea devin negre și nu mai au același gust? Ei bine, coaja acestor fructe trebuie să fie fermă, fără crăpături și cu ambele capete intacte. Doar așa te poți bucura de toți nutrienții pe care îi conține. Dacă ții cont de câteva sfaturi poți să simți savoarea bananelor și după mai mult timp. Iată cum menții bananale proaspete mai multe zile

Cum poți să menții bananele proaspete mai multe zile

Se întâmplă de foarte multe ori să cumperi banane, să le ții pe masa din bucătărie și să observi că după un timp devin pline de pete negre. Ideal este să achiziționezi aceste fructe și să le consumi în aceeași zi, dar acest lucru este aproape imposibil pentru că nu ai de unde să știi dacă le poți consuma imediat.

Este adevărat că schimbarea nuanței face parte dintr-un proces natural, dar problema este că banana își pierde nutrienții și gustul nu mai este asemănător cu acela al unui fruct proaspăt. Din fericire, există câteva trucuri pe care le poți încerca pentru a te bucura mai mult timp de savoarea bananelor. În continuare îți vom prezenta trei metode simple care sunt de mare ajutor.

Cum sa pastrezi bananele mai mult timp
Cum sa pastrezi bananele mai mult timp

1. Ține bananele proaspete atârnate de codițe

La asta nu te-ai fi gândit niciodată, nu-i așa? Bananele crude se pot păstra mai proaspete în bucătărie, la temperatura camerei, dar nu oricum, ci atârnate de codiță și departe de orice sursă de căldură (foc, razele de soare). Conform specialiștilor, substanțele hrănitoare pe care le regăsim în codiță vor ajunge mault mai lent în pulpa fructelor și le vor ajuta să se coacă pe toată suprafața, fără să se strice sau să se crape coaja.

2. Ține bananele la frigider

O altă metodă extrem de eficientă este aceea de a ține bananele la rece, la frigider. Există și niște condiții pentru a aplica această variantă: fructele trebuie să fie coapte, să aibă o culoare aurie și să fie parfumate. Dacă sunt îndeplinite toate aceste lucruri, tot ceea ce trebuie să faci este să introduci bananele într-o pungă de hârtie perforată în cutia pentru fructe.

Menționăm aici că este important să fie separate de alte legume și fructe, pentru a se păstra mai mult timp bune de mâncat și fără pete negre sau maronii. Astfel le poți păstra și pe parcursul unei săptămâni întregi.

3. Ține bananele la congelator

Ai cumpărat mai multe banane coapte și îți este teamă că se vor strica înainte de a le consuma? Ei bine, atunci poți să le congelezi. Iată care este cea mai bună variantă pentru a le păstra proaspete. Bananele din coajă se feliază și se așează în pachete separate. Este important să menționezi data înghețării, deoarece le poți păstra la congelator circa două luni la o temperatură de 18 grade sub zero. În timpul dezghețării, coaja va căpăta o nuanță de maro închis, dar fructul va avea o culoare normală.