Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de viespi. 5 moduri prin care să le ții la distanță de curtea ta

Cum poți să scapi de viespi. 5 moduri prin care să le ții la distanță de curtea ta

Alexandru Cazacu / 10.05.2022, 16:07
Cum poți să scapi de viespi. 5 moduri prin care să le ții la distanță de curtea ta

Vara ne bate la ușă, iar odată cu zilele frumoase și călduroase își fac apariția și multe insecte. Printre acestea se numără și viespile care, după cum bine știm, nu sunt tocmai o companie plăcută, atunci când vrem să ne petrecem timpul în aer liber. Așadar, în acest articol vei afla cum poți să scapi de viespi. Iată câteva moduri eficiente prin care să le ții la distanță de curtea ta.

Cum să scapi de viespi. Trucuri eficiente pentru a le ține la distanță de grădina ta

Pe lângă faptul că înțepătura lor ustură foarte tare, viespile sunt un real pericol pentru cei care suferă de alergii. Din fericire, există mai multe moduri prin care poți să ții la distanță aceste insecte, iar noi vă vom prezenta câteva dintre acestea.

Deși găsim în comerț nenumărate soluții și tratamente chimice împotriva viespilor, acestea pot afecta plantele sau chiar și pe unii dintre noi. Așa că, ți-am pregătit o serie de metode naturale și la îndemâna oricui, cu ajutorul cărora să ții viespile departe de casa și grădina ta. Iată cum poți să scapi de viespi.

Fă curățenie în curte

Având în vedere că viespile se delectează cu tot felul de insecte moarte, nu strică să faci o curățenie în jurul casei. Așadar, nu lăsa cutii goale sau alte lucruri în care viespile să își poată face cuibul. În timp ce te ocupi de curățenie, fă și un tur al casei și acoperă orice fisură, deoarece și acestea ar putea deveni un cămin pentru insecte.

Plante care le țin la distanță

Viespile nu suportă aroma unor plante, așa că pentru a le ține la distanță, poți să plantezi în jurul casei tale mentă, eucalipt, citronela, cimbru etc.

Viespile se sperie de păsări

De asemenea, pentru a ține viespile departe de casa ta, poți agăța la colțurile acoperișului sau a ferestrelor păsări mici de jucărie sau împăiate. În plus, ai putea pune în unele locuri și viespi false. Este știut faptul că aceste insecte își apără teritoriul, așa că viespile false le-ar putea pune pe fugă pe cele reale.

Moduri prin care poți scăpa ușor de viespi
Moduri prin care poți scăpa ușor de viespi

Cum poți să scapi de viespi cu ulei de mentă

După cum am menționat și în rândurile anterioare, viespile nu se împacă prea bine cu menta. Așadar, pune puțină apă și ulei de mentă într-un recipient cu pulverizator și stropește în diferite locuri din exteriorul casei. Viespile tind să revină la cuiburile vechi, astfel că poți folosi soluția și pentru a stropi locurile unde au mai fost cuiburi în trecut.

Capcană pentru viespi

Pentru a scăpa de viespi, poți să le întinzi și o capcană. Pentru asta vei avea nevoie doar de o sticlă de plastic, puțin săpun lichid, apă cu zahăr și oțet. Taie sticla de plastic din partea de sus, și pune partea cu gâtul sticlei (în jos) în cealaltă jumătate. În partea de jos pune o combinație din ingredientele menționate mai sus. Viespile vor intra în capcană și nu vor mai putea ieși. În plus, în acest fel vei putea ademeni și alte insecte enervante.