Home » Cum să faci orice » Cum se curăță corect și eficient adidașii albi care s-au îngălbenit

Cum se curăță corect și eficient adidașii albi care s-au îngălbenit

Pană Emanuela / 15.07.2021, 10:16
Cum se curăță corect și eficient adidașii albi care s-au îngălbenit

Adidașii tăi albi preferați s-au îngălbenit, iar aspectul lor nu mai este nici pe departe unul atractiv? Ei bine, dacă te-ai gândit să renunți la ei și să-i arunci, acest material este pentru tine. Există mai multe modalități de a curăța corect și eficient perechea de încălțăminte, astfel încât să nu fie necesar să-ți iei alta. Mai multe detalii, în continuare.

Cum cureți eficient adidașii albi care s-au îngălbenit

Unul dintre cele mai satisfăcătoare momente pentru iubitorii de încălțăminte sport este, cu siguranță, atunci când scoți din cutie o pereche de „proaspătă“ de adidași și o porți pentru prima dată. În astfel de momente parcă zicala „a avea lumea la picioare“ capătă și mai mult sens. La celălalt pol, însă, cel mai ofuscant sentiment este atunci când perechea ta preferată de adidași, impecabili și fără cusur inițial, încep să devină din ce în ce mai murdar, mai pătați și chiar îngălbeniți. Acesta este momentul în care începi să te gândești: „Oare cum aș putea să-i curăț?“.

După cum spuneam și mai sus, există mai multe modalități prin care îți poți curăța perechea de încălțăminte albă, iar noi am strâns pentru tine câteva modalități testate, care vor face ca adidașii tăi să arate ca noi. Înainte de a-ți împărtăși anumite sfaturi și trucuri, îți propunem o abordare universală:

1. Folosește o perie – te va ajuta să îndepărtezi murdăria vizibilă, superficială.

2. Scoate șireturile și tălpicii din adidași – e indicat să le cureți separat;

3. Folosește un prosop mai mic – umezește-l cu apă și folosește-te de el pentru a îndepărta petele de murdărie mai puțin vizibile, inclusiv cele din găurile pentru șireturi.

4. Folosește un prosop fin – te ajută să usuci adidașii și să le oferi puțină strălucire.

5. Cam asta e tot! Lasă încălțămintea să se usuce la temperatura camerei. Pentru rezultate și mai bune, repetă pasul 3.

Citește și: Cum arată și cât costă cei mai scumpi adidași din lume la ora actuală

Trucuri și sfaturi utile pentru adidași ca noi

Mulți dintre noi au tendința să creadă că oamenii care poartă pantofi albi că sunt proaspeți veniți de la cumpărături, mai ales dacă, oricât de mult s-ar strădui, ei nu reușesc să mențină nuanța încălțămintei mai mult de câteva săptămâni de la cumpărare.

Cum să-ți cureți corect și eficient adidașii albi care s-au îngălbenit
Cum să-ți cureți corect și eficient adidașii albi care s-au îngălbenit

Sperăm ca sfaturile și trucurile din acest material să îți fie de un real folos și să te poți bucura din nou de perechea preferată de adidași albi (nu galbeni). Așadar, iată ce rămâne de făcut:

1. Vei avea nevoie de: bicarbonat de sodiu, oțet, apă, o perie.

  • Amestecă oțetul cu bicarbonatul de sodiu;
  • Folosește peria pentru a aplica amestecul pe încălțăminte;
  • Îndepărtează murdăria cu mișcări circulare;
  • Clătește sneakerșii cu apă curată;
  • Lasă-i la uscat.

Sfat: Nu băga niciodată adidașii albi la mașina de spălat. Procesul este prea dur, chiar dacă mașina are un program special în acest sens.

2. Înălbitor și săpun

Primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la o pereche de adidași îngălbeniți este, evident, albirea. Există mai multe metode de a face acest lucru, iar una dintre ele este folosirea înălbitorului și a săpunului. Așadar, înainte de a-i curăța cu clor, adidașii trebuie să fie pregătiți:

  • șireturile și tălpicii scoși;
  • talpa spălată de murdărie.

În continuare, sneakerșii trebuie înmuiați în apă călduță, în care se adaugă înălbitorul și se lasă preț de câteva minute bune. Se curăță adidașii cu o perie sau cu o periuță de dinți. După ce petele galbene au dispărut și adidașii capătă o nuanță mai ușoară, se periază suprafața acestora cu săpun/detergent pentru albire.

3. Pasta de dinți și peria 

Un alt truc interesant la care puteți apela pentru a îndepărta culoarea gălbuie din adidași presupune folosirea pastei de dinți și a periuței. Procedura se realizează astfel:

  • umezește ușor suprafața adidasului, acesta nu trebuie să fie ud;
  • aplica pasta de dinți pe o periuță, pe un burete umed sau pe o cârpă albă, după care întinde-o pe zonele afectate de pe încălțăminte;
  • lasă să acționeze 20-30 de minute;
  • curăță adidașii cu periuța;
  • spală pasta de dinți;
  • clătește bine;
  • lasă adidașii la uscat.