Home » Cum să faci orice » Cum se curăță tapițeria la mașină. Cea mai simplă și ieftină metodă

Cum se curăță tapițeria la mașină. Cea mai simplă și ieftină metodă

Alexandru Cazacu / 13.12.2021, 10:00
Cum se curăță tapițeria la mașină. Cea mai simplă și ieftină metodă

Conducătorii auto care au copii, animale de companie sau pur și simplu circulă foarte des cu mașina, știu cât de greu poate fi să păstreze curat interiorul autoturismului. În următoarele rânduri, noi îți vom spune cum se curăță tapițeria mașinii. Această metodă este foarte simplă și nu necesită folosirea unor produse scumpe.

Cum poți să cureți simplu și eficient tapițeria mașinii

Toți șoferii știu cât de greu este să păstrezi curată tapițeria unei mașini. Din fericire, nu aveți nevoie de abilități sau produse speciale pentru a o curăța. Este nevoie doar de timp, răbdare și câteva lucruri banale. Evident, ai putea să mergi la spălătorie, dar lucrările profesionale de curățare pot fi destul de costisitoare. Tocmai de aceea, noi vă vom spune astăzi cum se curăță corect tapițeria mașinii. Hai să vedem de ce avem nevoie și cum trebuie să procedăm.

Așadar, pentru o curățare eficientă, veți avea nevoie de o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu. Mai întâi, amestecați cele două ingrediente până obțineți o pastă. Aplicați amestecul pe suprafețele pătate și lăsați să acționeze pentru aproximativ cinci minute. Frecați cu o perie moale zona respectivă, apoi îndepărtați excesul de soluție și ștergeți cu o cârpă umedă (care nu lasă scame). Clătiți cârpa de câteva ori în timp ce ștergeți murdăria.

Sfaturi utile la curățare tapițeriei

Dacă scaunele mașinii sunt acoperite dintr-o țesătură din microfibră, poate fi puțin mai dificil de curățat, deoarece nu doriți să udați suprafața prea mult. Curățarea unui scaun auto din microfibră este la fel de ușoară ca și îngrijirea altor tipuri de tapițerie, trebuie doar să urmăriți cantitatea de umiditate pe care o aplicați pe scaune.

Puteți folosi un produs de curățare realizat din oțet, alcool sanitar și câteva picături de ulei esențial (alegeți aroma dorită). Această soluție va elimina petele și va ucide bacteriile, însă va lăsa și un miros plăcut în mașină. Testați întâi amestecul pe o altă bucată de material pentru a vă asigura că nu afectează culoarea țesăturii. Turnați soluția într-un pulverizator și pulverizați suprafața țesăturii, după care lăsați soluția să acționeze pentru câteva minute (aveți grijă să nu se usuce).

Cum se curăță tapițeria la mașină
Cum să cureți tapițeria de la mașină. Metoda simplă și eficientă

Folosind un burete sau o cârpă care nu lasă scame, frecați suprafața afectată, apoi lăsați-o să se usuce. Repetați procesul atunci când aveți de-a face cu pete încăpățânate. Combinația de oțet și alcool pentru frecare va avea la început un miros mai puțin plăcut. Cu toate acestea, odată ce soluția se usucă, singurul miros va fi de la uleiurile esențiale. Pentru a îndepărta murdăria și murdăria de pe cusăturile tapițeriei, folosiți o periuță de dinți veche.

Cum se curăță fețele portierelor, volanul și schimbătorul de viteze

Ei bine, în cazul acestora este nevoie de dezinfectare. Așadar puteți face acest lucru cu ajutorul unui amestec de apa și alcool sanitar. Puneți într-un pulverizator o parte de apă și una de spirt, stropiți volanul, fețele portierelor și schimbătorul de viteze, apoi ștergeți cu o cârpă care nu lasă scame.