Home » Cum să faci orice » De ce ne simțim mereu obosiți. Greșeala majoră care trebuie evitată dimineața

De ce ne simțim mereu obosiți. Greșeala majoră care trebuie evitată dimineața

Alexandru Cazacu / 24.03.2022, 15:31
De ce ne simțim mereu obosiți. Greșeala majoră care trebuie evitată dimineața

Chiar dacă am dormit destul, se poate întâmpla câteodată să ne simțim obosiți pe tot parcursul zilei. Specialiștii susțin că există un motiv bine întemeiat pentru care se întâmplă acest lucru. Află în rândurile de mai jos, de ce ne simțim mereu obosiți și epuizați. Dacă vrem să fim odihniți, nu trebuie să facem această greșeală dimineața.

De ce ne simțim mereu obosiți

Stilul de viață și sarcinile pe care le îndeplinim zilnic pot face ca uneori să ne trezim mai obosiți decât atunci când ne-am pus la somn. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este greșeala majoră pe care o facem din acest punct de vedere. Conform specialistului, trebuie să ne trezim cât mai devreme.

Celebrul neurochirurg spune că „trezirea trebuie să fie dimineața, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiți”. De asemenea, dr. Ciurea explică faptul că micul dejun trebuie luat în liniște, fără agitație.

„Masa trebuie să fie liniștită, fără telefoane, fără o agitație în jurul mesei. Am ajuns la un element esențial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceașcă încet, liniștit, și ca plăcere și ca digestie”, a spus neurochirurgul.

De ce ne simțim obosiți
De ce ne simțim obosiți. Greșeala pe care să o evităm dimineața

Pentru masa de prânz, alimente ușoare sunt ideale

Totodată, profesorul a precizat că celula nervoasă nu dorește o masă copioasă la prânz. Chiar și cina trebuie să fie cât mai ușoară, fără multe produse din carne și grăsimi, deoarece nu solicităm doar creierul, ci și alte organe. De asemenea, un alt obicei „extrem de prost”, în opinia neurochirurgului, pe care unele persoane îl au este consumul de alcool seara.

„Soliciți pancreasul, soliciți tubul digestiv, soliciți inima, nu trebuie încărcare la nesfârșit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost – încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecțiuni”, a mai spus specialistul.

În opinia celebrului neurochirurg, cel mai bun prieten al omului, dar în special al creierului, este zâmbetul, nu calculatorul. Se pare că zâmbind mai mult, modificăm atât psihicul, cât și capacitatea noastră funcțională. În plus, astfel îi putem relaxa și pe cei din jur care, cel mai probabil, sunt deja încordați.

Echilibrul este secretul pentru o viață bună

În cadrul unei postări pe Facebook, dr. Ciurea a mai explicat că echilibrul este secretul unei vieți bune. Adică, trebuie să avem în vedere să cântărim bine toate lucrurile din viața de zi cu zi, astfel încât problemele și tot ce ne afectează să fie în balanță cu liniștea, relaxarea și optimismul.

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook Prof. dr. Vlad Ciurea.

În concluzie, ținând cont de toate aceste aspecte, putem fi mai odihniți, mai liniștiți și vom reuși să dăm un randament mai bun pe tot parcursul zilei.