Home » Cum să faci orice » Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Cum recunoști o geantă fake

Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Cum recunoști o geantă fake

Manolică Anca / 15.01.2022, 09:59
Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Cum recunoști o geantă fake

O geantă de mână este un lucru în care, de regulă, ar trebui să investești, deoarece o folosești aproape zilnic. Gențile de designer sunt fabricate din materiale de înaltă calitate care le fac să reziste foarte mult timp. Dacă dorești să cumperi o geantă originală, trebuie să știi să faci diferența dintre una de firmă şi o făcătură. Iată detaliile de care este important să ții cont

Cum faci diferența dintre o geantă originală şi o făcătură

Consumatorii pricepuți pot identifica cu ușurință gențile de designer false chiar dacă nu au văzut niciodată o geantă de designer adevărată. Calitatea manoperei și alți factori ies în evidență la gențile false, iar atunci când designerii sunt foarte renumiți pentru munca rafinată a produselor lor, falsurile sunt ușor de observat.

Din fericire, există câteva caracteristici ușor de identificat pe care le poți căuta atunci când faci cumpărături. O geantă de designer adevărată va avea piele, închizători și fermoare de înaltă calitate, un logo precis și, de obicei, are o etichetă de autenticitate.

Evită vânzătorii ambulanți și mergi la un magazin de marcă pentru a te asigura că achiziționezi un lucru original. Gențile false nu numai că sunt prost construite și mai puțin durabile decât cele adevărate, dar sunt și ilegale.

Cum recunoști o geantă fake

  • Identificarea în funcție de cost

Unul dintre cei mai mari indicatori ai genților false este prețul. Adevăratele genți de firmă pot fi reduse, dar nu sunt niciodată marcate la prețuri de lichidare. În caz contrar, acest lucru nu duce decât într-o direcție: gențile sunt fake.

Cum identifici o geantă originală vs. una fake

Cum identifici o geantă originală vs. una fake

  • Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Locația vânzătorului și numărul de genți vândute

Locația în care sunt vândute gențile este un alt indiciu al autenticității lor. Nu vei găsi o geantă autentică la o piață de vechituri sau de la un vânzător ambulant.

Pentru a menține cererea la cote înalte, designerii limitează numărul de exemplare din fiecare model în circulație, restricționând adesea numărul de genți pe care un consumator le poate achiziționa într-un anumit interval de timp. Orice vânzător care are o duzină de genți de același tip încearcă probabil să vândă mai degrabă imitații decât articolul original.

  • Caracteristici ale genților fake

Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură o vei putea identifica întotdeauna uitându-te la geanta în sine. Aceasta este cea mai mare sursă de verificare cu privire la acest lucru. Atunci când examinezi o geantă care ar putea fi falsă, verifică diferite caracteristici, inclusiv:

  • Țesătura și materialele: Gențile false folosesc materiale de calitate inferioară; pielea poate părea de plastic în loc să fie moale și suplă sau vopsirea țesăturii este inegală și pătată.
  • Cusăturile: gențile făcute de creatori de modă cunoscuți, autentice au cusături strânse și uniforme, în timp ce gențile de tip knock-out pot avea cusături slăbite, de proastă calitate, cusături inegale sau chiar lipsesc cusăturile în cazul în care materialul (în special în interior) este lipit în loc să fie cusut.
  • Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Eticheta: Pe etichetele interioare ale genților de designer se va scrie made in Italy (sau altă locație autentică) și, în timp ce unele genți de designer contrafăcute fac același lucru, altele vor stipula made in Taiwan, China, Hong Kong sau alte națiuni producătoare.
  • Logo-urile designerilor: Cei mai mulți designeri aplică pe gențile lor plăcuțe cu logo-uri de firmă. Aceste plăcuțe ar trebui să fie tipărite clar, în timp ce plăcuțele false pot fi neclare sau ușor inexacte. Un truc obișnuit este să se scrie greșit numele designerului: Prada devine Proda, de exemplu. De asemenea, caută logo-urile imprimate pe căptușeala interioară – gențile false sunt adesea lipsite de acest detaliu.
  • Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Documentația de autenticitate: Gențile designerilor cunoscuți sunt adesea însoțite de certificate de autenticitate pentru a le dovedi originea. Pungile false vor fi lipsite de această documentație, deși vânzătorii pot pretinde că va fi trimisă prin poștă sau că a fost pur și simplu pierdută.
  • Stilizare incorectă: Contrafacerile pot fi oferite în culori sau stiluri pe care gențile autentice nu le au. Nu crede vânzătorii care încearcă să pretindă că designul neobișnuit este pur și simplu rar și, prin urmare, o afacere mai bună.
  • Detalii nealiniate: Gențile care folosesc nituri sau cristale, cum ar fi gențile Juicy Couture, ar trebui să aibă linii drepte și spațiere simetrică; gențile false sunt asamblate mai puțin atent și pot avea accente prost aliniate.
  • Diferența dintre o geantă originală şi o făcătură. Deteriorări inițiale: Gențile de designer sunt împachetate cu grijă (de obicei în hârtie sau țesut) pentru protecție până când ajung la consumator. Orice geantă care prezintă daune atunci când se presupune că este „nouă” este probabil un articol fals – caută zgârieturi, mici rupturi și alte imperfecțiuni aparent minore. Industria genților de modă se mândrește cu o calitate superioară, iar astfel de articole cu zgârieturi și urme de lovituri nu ar fi permis niciodată să fie vândute.