Home » Cum să faci orice » Dovlecei cu ouă la cuptor. Pașii sunt simpli de urmat, iar gustul este incredibil de bun. Rețeta cu care îți vei cuceri toți invitații

Dovlecei cu ouă la cuptor. Pașii sunt simpli de urmat, iar gustul este incredibil de bun. Rețeta cu care îți vei cuceri toți invitații

Alexandru Cazacu / 30.07.2021, 10:19
Dovlecei cu ouă la cuptor. Pașii sunt simpli de urmat, iar gustul este incredibil de bun. Rețeta cu care îți vei cuceri toți invitații

Această rețetă de dovlecei cu ouă la cuptor este foarte simplă și gustoasă și cu siguranță va surprinde pe toată lumea. Pe lângă faptul că este foarte ușor de preparat, este extrem de delicioasă. În următoarele rânduri îți vom spune care sunt pașii de urmat și care sunt ingredientele de care vei avea nevoie.

Rețetă de dovlecei cu ouă la cuptor

Dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă și pot fi gătiți în nenumărate moduri. După cum spuneam mai sus, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă extrem de simplă și rapidă de dovlecei cu ouă la cuptor. Dacă urmărești cu atenție pașii de mai jos, rezultatul va fi uimitor. Acest preparat este foarte gustos și sănătos și poate fi consumat în orice situație. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 6 ouă
  • 3 căței de usturoi
  • mărar
  • sare și piper după gust
  • 250 g ricotta

Modul de preparare

Mai întâi vom tăia spăla 1 dovlecel, după care îl dăm prin răzătoarea mică. Într-un bol punem cele 6 ouă, sarea și piperul, pe care le vom bate bine cu ajutorul unui mixer sau cu o furculiță. Mai departe, peste ouăle bătute vom pune dovlecelul dat prin răzătoare și vom amesteca bine.

Acum, tăiem felii subțiri și celălalt dovlecel. După ce am făcut toate aceste lucruri, pe o tavă așezăm hârtie de copt, turnăm deasupra amestecul de ouă cu dovlecel și nivelăm uniform. Peste compoziție așezăm și feliile subțiri de dovlecel, pe toată suprafața. Presărăm cu sare și piper și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.

Între timp, într-un bol vom pune 250 de ricotta peste care adăugăm trei căței de usturoi pisați, mărarul tocat mărunt și puțină sare și amestecăm până obținem o pastă cremoasă. După ce s-au scurs cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit scoatem dovleceii din tavă cu tot cu hârtia de copt, peste care vom pune altă bucată de hârtie. Acum, întoarcem dovleceii pe partea cu hârtia de copt nouă și o îndepărtăm pe cea veche de deasupra.

Rețetă de dovlecei cu ouă la cuptor
Dovlecei cu ouă la cuptor

În continuare, întindem uniform crema de ricotta pe toată suprafața și rulăm dovleceii. Așadar, avem acum o rulada de dovlecei pe care o învelim în hârtie și o vom da în frigider la rece pentru aproximativ 1 oră. După ce a trecut și acest timp, rulada noastră este gata. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să o tăiem felii și să savurăm preparatul nostru. Cu această rețetă simplă vei surprinde pe toată lumea.