Home » Cum să faci orice » Dulceață de trandafiri – rețeta veche. Secretele pe care trebuie să le știi ca să îți iasă perfectă

Dulceață de trandafiri – rețeta veche. Secretele pe care trebuie să le știi ca să îți iasă perfectă

Alexandru Cazacu / 30.05.2022, 10:11
Dulceață de trandafiri – rețeta veche. Secretele pe care trebuie să le știi ca să îți iasă perfectă

Puține lucruri vindecă sufletul mai bine decât briza mării, timpul petrecut alături de cei dragi și o dulceață delicioasă de trandafiri. Așadar, astăzi vă vom prezenta o rețetă de dulceață de petale de trandafir aromată, delicioasă și simplă, făcută cu doar patru ingrediente. Iată tot ce trebuie să știi pentru o dulceață de trandafiri perfectă.

Cum se face dulceața de trandafiri

La fel ca și cea de căpșuni, zmeură, cireșe, smochine sau multe alte fructe, dulceața de trandafiri este extrem de delicioasă. Aroma de trandafiri este pe placul multora dintre noi, așa că ne-am gândit să vă spunem cum puteți face o dulceață inedită din petalele acestor minunate flori.

După cum am menționat și anterior, rețetă este una simplă, iar dacă urmezi cu atenție pașii prezentați mai jos, rezultatul va fi uimitor. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum se prepară dulceața de trandafiri și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Dulceață de trandafiri – rețeta veche

Ingrediente :

  • 120 flori de trandafir
  • 1 kg zahăr tos
  • 800 ml apă
  • 2 lămâi.

Dulceață de trandafiri – mod de preparare

După ce am cules florile de trandafir, le spălăm sub jet de apă rece, le scuturăm bine de apă și le lăsăm la scurs. Acum vine partea mai migăloasă, deoarece vom lua fiecare floare în parte, separăm petalele, iar cu o foarfecă vom tăia partea albă de la baza acestora.

După ce am curățat toate petalele le punem într-un bol mare și le frecăm cu 2 linguri de zahăr și zeama de la 1 lămâie. Trebuie să menționăm că petalele vor deveni sticloase și vor lăsa un lichid rozaliu. Așadar, frecăm bine petalele până când acestea încep să se adune ghem, iar apoi dăm vasul deoparte.

Între timp ne vom ocupa de siropul pentru dulceață de trandafiri. Așadar, într-o oală mare de tuci punem apa și zahărul tos și le fierbem până când siropul începe să facă bule. Apoi, reduce flacăra și așteptăm ca siropul să se lege amestecând din când în când. După ce siropul s-a legat, adăugăm în oală petalele de trandafir și zeama pe care au lăsat-o.

Dulceață de trandafiri - rețeta veche
Dulceață de trandafiri – rețeta veche

Cum se prepară dulceața de trandafiri

Lăsăm să dea câteva clocote, apoi adăugăm zeama de la cealaltă lămâie, amestecând continuu. Este important ca siropul să fiarbă până când se leagă din nou bine, pentru că după ce am adăugat petalele de trandafiri vom observa că acesta se va mai subția. Pentru a ne da seama dacă este sau nu legat putem face un test.

Mai precis, luăm picătură de sirop și o punem pe o farfurie rece. Dacă picătura nu se întinde pe farfurie și rămâne ca o bobiță, atunci siropul este gata. Este foarte important să menționăm și faptul că pe tot parcursul fierberii vom amesteca doar cu o lingură de lemn.

Ei bine, după ce dulceața de trandafiri a fiert, oprim focul și pregătim borcanele sterilizate. Umplem apoi toate borcanele, le strângem etanș capacele și le așezăm cu gura în jos. După ce am făcut toate aceste lucruri, acoperim borcanele cu pături groase sau haine și le lăsăm să se răcească complet. Acest proces ar putea dura chiar și mai bine de 10 ore. Acum putem depozita borcanele cu dulceață de trandafir în cămară.