Home » Cum să faci orice » La ce temperatură se ține de fapt aerul condiționat. Aceasta este de fapt valoarea ideală care trebuie setată pe perioada verii

La ce temperatură se ține de fapt aerul condiționat. Aceasta este de fapt valoarea ideală care trebuie setată pe perioada verii

Alexandru Cazacu / 30.07.2021, 14:03
La ce temperatură se ține de fapt aerul condiționat. Aceasta este de fapt valoarea ideală care trebuie setată pe perioada verii

Mai ales în zilele toride de vară, mulți oameni preferă să se răcorească cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. Cu toate acestea, majoritatea nu știu care este de fapt temperatura ideală la care se ține un astfel de aparat, în zilele caniculare. La ce valoare se setează aerul condiționat, îți spunem noi în continuarea articolului.

La ce temperatură se ține aerul condiționat. Aceasta este valoarea optimă care trebuie setată vara

Mai întâi, este important să menționăm faptul că aparatele de aer condiționat trebuie verificate și curățate periodic. De să facem acest lucru? Ei bine, trebuie să facem anual acest lucru pentru ca aparatele să funcționeze corespunzător, dar și pentru o durată de viață mai lungă a acestora. Ba chiar mai mult de atât, întreținerea periodică a aparatului de aer condiționat care presupune curățirea componentelor interne ale acestuia, previne dezvoltarea mucegaiurilor și a bacteriilor.

În ceea ce privește temperatura potrivită în zilele călduroase de vară, potrivit specialiștilor, aceasta trebuie să fie setată cu cel mult 10°C sub nivelul celei de afară, dacă vrem să ne protejăm sănătatea.

”Deși folosirea unui aparat de aer condiționat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenței unui virus, un aparat de aer condiționat utilizat sau întreținut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii”, spun reprezentanții Daikin, potrivit Ziarul Financiar.

Trebuie să evităm setarea aerului la temperaturi joase

Este de asemenea important să evităm setarea aparatului de aer condiționat la temperaturi foarte joase. De exemplu, potrivit standardelor internaționale, nu este indicată setarea unui aparat de aer condiționat sub 25 °C și nici la o temperatură cu peste 6 °C sub cea de la exterior. De ce nu trebuie să facem acest lucru?

Se pare că temperaturile mici reduc umiditate la interior, fapt care duce la uscarea membranelor din nas și din gât, iar acest lucru poate determina simptome asemănătoare unei răceli. În zilele toride de vară, diferența de temperatură poate crește, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de șoc termic cauzat de diferențele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers.

La ce temperatură se ține aerul condiționat vara
La ce temperatură se ține aerul condiționat vara

Unde să stăm în camerele în care este instalat aparatul de aer condiționat

Mulți dintre cei care dețin aer condiționat în apartamente obișnuiesc să seteze aparatul de aer condiționat la temperaturi foarte mici, crezând că astfel se vor răcori. Ei bine, specialiștii spun că nu este bine să faci acest lucru. De asemenea, trebuie să avem grijă și unde stăm în încăperile cu aer condiționat.

Se pare că cea mai mare greșeală pe care o fac cei care au aer condiționat în zilele caniculare o reprezintă faptul că se așază în direcția aparatului de aer condiționat sau foarte aproape de acesta. Ei bine, acest lucru nu face decât să creeze un disconfort termic. Ba chiar mai mult de atât, este posibil să vă treziți chiar și încordați, pentru că, în această situație, mușchii se contractă mai mult decât de obicei.