Home » Meteo » Meteo 26 iulie – 8 august 2021.Vreme caniculară în România. Ce temperaturi anunță ANM

Meteo 26 iulie – 8 august 2021.Vreme caniculară în România. Ce temperaturi anunță ANM

Alexandru Cazacu / 26.07.2021, 17:07
Meteo 26 iulie – 8 august 2021.Vreme caniculară în România. Ce temperaturi anunță ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc noi informații despre vreme. Se pare că un nou val de căldură va cuprinde toată România. Temperaturile ar putea ajunge chiar și la 40 de grade Celsius la umbră.

Meteo 26 iulie – 8 august 2021.Vreme caniculară în România

Potrivit meteorologilor, canicula își va face apariția toată săptămâna aceasta, în toate regiunile. Se estimează temperaturi chiar și de 40 de grade, la umbră, iar valorile resimțite vor fi mult mai mari decât cele înregistrate de termometre. Haideți să vedem cum va fi vremea în România, în următoarele două săptămâni.

Vremea în Banat

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi caniculară, iar media valorilor maxime se va situa între 35 și 39 de grade, iar cele minime vor ajunge în jurul a 20 de grade Celsius. Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30…33 de grade și minime de 16…18 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, în prima săptămână își vor face apariția doar izolat. Cu toate acestea, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1 – 3 august, dar și spre finalul intervalului (6 și 7 august).

Crișana

În Crișana, vremea va fi caniculară în prima săptămână, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 19…20 de grade. Ulterior, este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime, în general, de 30…32 de grade și minime în medie de 16…17 grade. Averse pe arii mai extinse se estimează după 1 august.

Transilvania

În intervalul 27 – 31 iulie local vremea va fi caniculară, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade și minime de 14…15 grade în prima zi, până la o medie de 17…18 grade. Cu toate acestea, după 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturilor, până la valori maxime de 29…30 de grade și minime ce vor reveni la o medie de 14 grade. Precipitații sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, însă pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate.

Maramureș

De asemenea, vremea va fi călduroasă și în această regiune, în perioada 26 – 31 iulie, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 33 și 35 de grade și minime de 18 grade. Cu toate acestea, spre finalul săptămânii se va produce o răcorire a vremii.

Precipitațiile își pot face apariția în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul amiezilor, mai ales în zilele de 27 și 28 iulie.

Moldova

Vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a regiunii în prima săptămână a intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de 34…35 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. Ulterior, este estimată o scădere a valorilor, așadar, în prima săptămână de august sunt prognozate maxime, în medie de 28…30 de grade și minime în jur de 16 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată după 1 august, dar până atunci instabilitatea se va manifesta în timpul după-amiezilor, pe arii restrânse îndeosebi în zonele de deal se vor semnala averse.

Dobrogea

Până pe 3 august vremea va fi călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii, în perioada 28 iulie – 1 august, când mediile  temperaturilor maxime vor fi de 30 – 33 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 18…19 grade, până în jurul valorii de 22 de grade. Ulterior, media valorilor termice va fi în scădere ușoară spre 28…29 grade. După data de 1 august, se va mări probabilitatea de apariție a averselor.

Meteo 26 iulie - 8 august 2021.Vreme caniculară în toate regiunile
Meteo 26 iulie – 8 august 2021.Vreme caniculară în toate regiunile

Muntenia

Vremea va fi caniculară până pe data de 2 august, în cea mai mare parte a regiunii. Media temperaturilor maxime va ajunge  în jurul a 33 de grade (în 26 iulie), până la valori de 36…38 de grade (în perioada 28 iulie – 2 august). Ulterior, temperaturile vor mai scădea ușor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31…33 de grade. După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

Oltenia

Prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme caniculară, când temperaturile maxime vor ajunge de la valori de 37…38 de grade în perioada 28 iulie – 1 august, iar minimele de la 17 grade, până spre medii de 20…21 de grade. Mai apoi, valorile termice vor scădea ușor, însă vremea se va menține călduroasă, cu medii de 32…34 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade. După 1 august, va crește probabilitatea de apariție locală a fenomenelor de instabilitate atmosferică și a averselor.

Vremea la munte

În prima săptămână, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 24 – 26 de grade, iar cea a minimelor în creștere până la 15…16 grade. Apoi, temperaturile vor scade, iar media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10…12 grade.

Averse, pe arii în general restrânse, vor apărea până pe 31 iulie, în special în cursul după-amiezilor. Cu toate acestea, începând de la 1 august și până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă și vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.