Home » Cum să faci orice » Mâncare de mazăre cu cârnați. Se pregătește rapid și e extrem de gustoasă. Rețeta simplă

Mâncare de mazăre cu cârnați. Se pregătește rapid și e extrem de gustoasă. Rețeta simplă

Alexandru Cazacu / 10.01.2022, 14:30
Mâncare de mazăre cu cârnați. Se pregătește rapid și e extrem de gustoasă. Rețeta simplă

Iată că am intrat deja în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie, iar după mesele copioase și bogate de Sărbători, putem încerca și această minunată rețetă de mazăre cu cârnați. Se pregătește foarte ușor și este extrem de gustoasă. Cu siguranță, toată familia va aprecia acest preparat.

Mâncare de mazăre cu cârnați – Rețetă

Mazărea este foarte sănătoasă, conține o mulțime de nutrienți și este foarte bogată în fibre și proteine. În caz că nu știați deja acest lucru, această plantă face parte din alimentația oamenilor de mai bine de cinci milenii. Deși este folosită adesea în bucătărie, mazărea este un adevărat remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Ba chiar mai mult de atât, acest aliment conține puține calorii, fiind considerat a fi esențial pentru o bună funcționare a organismului.

Pe lângă faptul că este sănătoasă și sățioasă, mazărea este și extrem de bună la gust. Să nu mai vorbim despre cât de bună este atunci când o preparăm cu niște cârnați țărănești. Un adevărat deliciu culinar! Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o rețetă inedită de mâncare de mazăre cu cârnați. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară această rețetă minunată.

Ingrediente:

  • 300 g cârnați țărănești
  • 800 g mazăre din conservă (sau congelată)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 250 g roșii în suc propriu (puteți folosi suc de roșii)
  • 1 lingură bulion
  • ulei
  • mărar proaspăt tocat
  • sare și piper.
Mâncare de mazăre cu cârnați. Se pregătește rapid și e extrem de gustoasă
Mâncare de mazăre cu cârnați. Se pregătește ușor și este foarte gustoasă

Mod de preparare

Pentru început vom curăța ceapa și o vom toca mărunt. Apoi, spălăm și curățăm morcovul și îl tăiem rondele (îl puteți da și prin răzătoarea mare). Ardeiul îl spălăm, îi scoatem cotorul și semințele și îl tocăm cubulețe. Tăiem și cârnații țărănești rondele și pregătim o cratiță destul de încăpătoare.

Încingem 2-3 linguri de ulei în cratiță, iar peste acesta vom pune la călit ceapa și morcovul. Sotăm pentru aproximativ 2 minute, după care adăugăm în cratiță și ardeiul capia. Lăsăm încă puțin să se călească și acesta, apoi acoperim legumele de apă, potrivim de sare și piper, după care acoperim oala cu capac și lăsăm totul să fiarbă la foc mic.

Mâncare de mazăre cu cârnați – mod de preparare

După ce ne-am asigurat că legumele sunt fierte, adăugăm și mazărea (dacă aveți mazăre crudă, congelată, trebuie să o puneți mai devreme, adică odată cu legumele), o linguriță de boia de ardei dulce. Dacă lichidul a scăzut prea mult, mai puteți adăuga puțină supă sau apă caldă.

Punem în cratiță și roșiile date prin robotul de bucătărie și lăsăm să mai dea câteva clocote. Acum, punem și o lingură de bulion, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă acoperit până când mazărea este făcută. După ce a fiert și mazărea stingem focul, punem în oală usturoiul tăiat feliuțe și presărăm deasupra mărar proaspăt tocat. Acoperim vasul cu capac și lăsăm câteva minute, după care putem servi mâncarea de mazăre cu cârnați. Acest preparat poate fi servit alături de o bucată de pâine proaspătă de casă și murăturile preferate.