Home » Cum să faci orice » Metoda banală prin care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea

Metoda banală prin care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea

Manolică Anca / 19.06.2021, 17:07
Metoda banală prin care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea

Metoda banală prin care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea. Sigur ți s-a întâmplat și ție măcar o dată în viață ca în graba cu care găteai micul dejun sau prăjitura preferată a copiilor ori, pur și simplu, din neatenție, oul crud să ajungă pe podea și nu în vas. De asemenea, ai remarcat că nu este chiar atât de ușor de îndepărtat, odată ce s-a împrăștiat pe gresie. Iată un truc simplu de curățat.

Metoda banală prin care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea

Cu toții știm că este imposibil să gătim un preparat cu ou, înainte ca acesta să fie spart mai întâi. Și sigur că, somnoros sau din pură neatenție, ți s-a întâmplat ca oul să ajungă pe podea, în loc să ajungă în vasul în care pregăteai omleta sau vreun desert delicios. De asemenea, ai observat că un ou nu este atât de ușor de șters. Durează, iar suprafața devine extrem de alunecoasă.

Nu te grăbi să îl aduni cu o mătură sau cu buretele de vase, pentru că nu vei face decât să întinzi și mai rău gălbenușul. Există o metodă mult mai simplă prin care care poți să cureți ouăle care au căzut pe podea. Iată cum trebuie să procedezi.

Ei bine, în acest caz află că sarea este un ajutor de nădejde. Chiar dacă gălbenușul a rămas întreg, este greu să aduni oul spart fără să faci și mai multă mizerie. De aceea, o metodă mult simplă prin care care poți să cureți ouăle este să să le acoperi cu sare. Ia o mână bună de sare și acoperă bine oul, astfel încât nici albușul și nici gălbenușul să nu se mai întindă pe gresie sau pe covor atunci când încerci să le cureți. Las-o să stea circa 15 minute, timp în care albușul se va întări suficient de mult încât să fie îndepărtat ușor, fără prea mare bătaie de cap.

Cum cureți ouăle care au căzut pe podea în câțiva pași simpli
Cum cureți ouăle care au căzut pe podea în câțiva pași simpli

Alte metode prin care poți curăța oul spart de pe podea

Oul spart de pe podea se poate curăța foarte ușor și cu pâine. Astfel, rupe câteva bucăți din miezul unei pâini proaspete și moi și curăță cu ele oul spart, adunând albușul pe un făraș. Pâinea va absorbi albușul și gălbenușul mult mai bine decât un o lavetă umedă sau un buretele de vase.

Este mult mai simplu să cureți oul spart și cu șervețele moi din hârtie, decât să îl mături sau să îl speli cu mopul. Presară multă sare peste ou, adună-l ușor cu șervețele și aruncă totul la gunoi. La final, nu mai trebuie decât să speli zona cu puțină apă caldă și oțet, pentru a nu deveni lipicioasă.

De asemenea, în cazul în care nu ai nici pâine nici șervețele la îndemână, poate ai o spatulă din lemn. Însă, este important să acoperi oul spart cu sare, pentru a-l aduna mai ușor. Curăță apoi porțiunea cu soluție de geamuri sau cu apă și oțet, pentru a nu aluneca.