Home » Cum să faci orice » Mojito rețeta. Cum prepari celebrul cocktail răcoritor chiar la tine acasă

Mojito rețeta. Cum prepari celebrul cocktail răcoritor chiar la tine acasă

Alexandru Cazacu / 25.08.2021, 12:12
Mojito rețeta. Cum prepari celebrul cocktail răcoritor chiar la tine acasă

Vrei să te răcorești în zilele toride de vară chiar în confortul casei tale? Ei bine, poți să îți faci un Mojito. Pentru acesta vei avea nevoie de doar câteva ingrediente pe care le poți găsi în orice magazin. Dacă respecți pașii pentru această rețetă de Mojito, cu siguranță tu și prietenii tăi vă veți bucura de un cocktail delicios.

Rețetă de Mojito. Iată cum poți prepara un cocktail răcoritor la tine acasă

Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că Mojito este o băutură tradițională cubaneză, care este adesea preparată din cinci ingrediente: rom alb, zahăr, suc de lămâie, apă minerală și mentă. Combinația sa de dulceață, citrice, rom și arome de mentă este delicioasă și a făcut din Mojito o băutură răcoritoare pentru zilele calde.

Cu siguranță, Mojito este unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri din întreaga lume. Deși unii oameni pot crede că această băutură este greu de preparat, realitatea este cu totul și cu totul alta. Noi ți-am pregătit astăzi o rețetă simplă de Mojito pe care îl poți savura în zilele călduroase de vară.

Ingrediente (1 porție):

  • 50 ml rom alb;
  • 1 lime;
  • 2 lingurițe de zahăr brun;
  • frunze de mentă;
  • 50 ml de apă minerală;
  • gheață.
Cum să prepari Mojito chiar la tine acasă
Cum să prepari Mojito chiar la tine acasă

Rețetă de Mojito. Modul de preparare

Mai întâi, vom tăia lime-ul pe jumătate și vom îndepărta partea albă deoarece este amăruie. Mai departe, vom tăia în patru fiecare jumătate de lime (sub forma unor felii de pepene). Într-un pahar vom adăuga cinci felii de lime, zahărul brun și le vom zdrobi pentru a extrage sucul din coaja fructului. După ce am făcut toate acestea, adăugăm și câteva frunze de mentă proaspătă.

Cu ajutorul unui blender, spargem cuburile de gheață și le punem până la jumătatea paharului. După toate acestea, vom turna romul alb și amestecăm toate ingredientele. Acum vom umple paharul cu gheață pisată și adăugăm apa minerală pentru ca cocktailul nostru să fie puțin mai acidulat. Tot ce ne rămâne de făcut acum, este să decorăm paharul cu o felie de lime și frunze de mentă și să ne bucurăm de o bătură răcoritoare și delicioasă.

Locul de naștere al celebrului cocktail Mojito

Se pare că Havana este locul de naștere al Mojito, cu toate că originea exactă a acestei băuturi este subiectul mai multor dezbateri. Se știa că indienii sud-americani aveau remedii pentru diferite boli tropicale, așa că o mică petrecere de îmbarcare a coborât pe țărm și a revenit cu ingrediente pentru un medicament eficient.

Ingredientele au fost o formă brută de rom făcut din trestie de zahăr amestecat cu ingrediente tropicale locale: lime, suc de trestie de zahăr și mentă. Sucul de lime ar fi prevenit în mod semnificativ scorbutul și dizenteria, iar romul a fost în curând adăugat, deoarece a devenit disponibil pe scară largă pentru britanici. Menta și zahărul au fost, de asemenea, de ajutor în ascunderea gustului dur al acestei băuturi. O altă teorie este că Mojito ar fi fost inventat de Sir Francis Drake, iar cocktailul numit ”El Draque” era preparat cu coniac.