Home » Cum să faci orice » Paste quatro formaggi rețeta. Ingrediente și mod de preparare. Orice mofturos va fi cucerit de gustul minunat al acestui preparat

Paste quatro formaggi rețeta. Ingrediente și mod de preparare. Orice mofturos va fi cucerit de gustul minunat al acestui preparat

Alexandru Cazacu / 04.01.2022, 09:59
Paste quatro formaggi rețeta. Ingrediente și mod de preparare. Orice mofturos va fi cucerit de gustul minunat al acestui preparat

Fără doar și poate, preparatul prezentat mai jos va fi pe placul tuturor amatorilor de brânzeturi. Rețeta de paste quatro formaggi este una foarte rapidă și delicioasă, iar dacă vrei să impresionezi pe cineva, aceasta este cu siguranță mâncarea pe care vrei să o gătești. Haideți să vedem cum se prepară și de ce avem nevoie pentru aceste paste delicioase.

Rețetă de paste quatro formaggi. Ingredientele necesare și mod de preparare

În următoarele rânduri ale acestui articol v-am pregătit o rețetă inedită de paste cu patru tipuri de brânză. Dacă vă faceți griji că această explozie de arome se pregătește cu greu, ei bine, realitatea este cu totul și cu totul alta.

Nu trebuie decât să urmăriți cu atenție pașii prezentați mai jos, iar astfel veți descoperi cum să vă faceți cele mai cremoase, delicioase și pur și simplu irezistibile paste quatro formaggi. Indiferent dacă le gătești la cina sau la prânz, pastele pregătite astfel merg de minune și cu siguranță vor fi apreciate de toată lumea.

În mai puțin de 20 de minute și cu un minim de efort, vei obține un preparat demn de un adevărat maestru în arta culinară. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se prepară minunatele paste quatro formaggi

Ingrediente:

  • 250 g penne (sau pastele preferate)
  • 60 g mozzarella
  • 60 g parmezan
  • 60 g gorgonzola
  • 60 g brie
  • 250 ml smântână pentru gătit (30% grăsime)
  • 20 g unt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 4-5 căței de usturoi pisați
  • oregano
  • sare și piper
  • pătrunjel proaspăt pentru ornat.

Mod de preparare

Punem la fiert apă cu sare și o picătură de ulei de măsline. După ce apa a dat în clocot, adăugăm pastele și le lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele au fiert le strecurăm și păstrăm puțină apă din oală.

Punem uleiul de măsline și o lingură de unt la încins într-o tigaie mare, peste care adăugăm usturoiul tocat mărunt. Lăsăm usturoiul să se călească pentru aproximativ 1 minut și stingem cu o ceșcuță din apa în care au fiert pastele. Turnăm apoi în tigaie smântâna pentru gătit, punem și pastele fierte și amestecăm puțin, după care lăsăm să dea în clocot la foc mic-spre mediu.

Rețetă de paste quatro formaggi
Rețetă de paste quatro formaggi

Când începe să clocotească, adăugăm pe rând brânzeturile, amestecând continuu, timp de circa două minute. Potrivim de sare și piper, presărăm puțin oregano și lăsăm sosul să scadă și să se îngroașe, pentru aproximativ 2 min. Trebuie să continuăm să amestecăm, pentru ca sosul și pastele să nu se prindă de tigaie.

Pastele quatro formaggi sunt acum gata, iar tot ceea ce trebuie să mai facem este să le punem pe farfurie și să presărăm deasupra lor puțin pătrunjel proaspăt. Dacă nu vă place pătrunjelul, puteți renunța la el, nu va afecta cu nimic gustul absolut uimitor al acestor paste.

Sfat util

Este important să menționăm faptul că, dacă preferați ca pastele quatro formaggi să iasă mai cremoase, atunci când pregătiți sosul, puteți adăuga mai multă smântână pentru gătit. Aceasta a fost rețeta de paste cu patru tipuri de brânzeturi, iar noi vă dorim poftă bună!