Prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane. Rețeta simplă și rapidă care te va cuceri pe loc

de:
22 01. 2022, 12:15
Rețetă de prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane

Dacă ai chef să prepari ceva dulce, însă nu vrei să folosești cuptorul, trebuie să știi că există mai multe moduri în care poți face asta. Așadar, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă de prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane. Acest minunat desert este foarte ușor de preparat și nu îți va răpi foarte mult timp. Află în continuarea articolului curent care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară această prăjitură delicioasă.

Rețetă de prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane

Iată că e weekend, iar cel mai probabil, toate gospodinele își doresc să se relaxeze în aceste zile și să ia o pauză de la gătitul la cuptor. Dacă și tu te afli în această situație, însă ai chef totuși de ceva dulce, trebuie să știi că există mai multe deserturi pe care le poți pregăti fără să folosești cuptorul.

Așadar, dacă ai nevoie de o idee din acest punct de vedere, poți să pregătești o prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane. Rețeta din rândurile de mai jos este foarte simplă și rapidă. Cu siguranță, cei dragi îți vor aprecia abilitățile tale în bucătărie și vor rămâne plăcut impresionați de acest desert minunat. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 400 g biscuiți simpli
  • 2 pachete budincă (ciocolată sau vanilie)
  • 1 litru de lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 6 banane
  • Ciocolată albă rasă pentru ornat (puteți folosi și ciocolată neagră dacă vă place mai mult).

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane – mod de preparare

Mai întâi trebuie să menționăm că vom avea nevoie de o tavă pentru prăjituri cu dimensiunile de aproximativ 25×35 centimetri. Așadar, începem prin a pregăti cele două budinci. Putem face una de vanilie și una de ciocolată, iar pentru fiecare dintre ele vom folosi 500 ml de lapte și le vom pregăti după instrucțiunile de pe ambalajul budincii. În continuare, tăiem bananele în felii subțiri.

Acum, așezăm pe fundul tăvii un rând de biscuiți simpli, având grijă să nu rămână loc între aceștia. Peste biscuiți vom pune un strat de banane. După ce ați terminat de așezat feliile de banană, turnați deasupra acestora una dintre cele două budinci, având grijă să o întindem uniform pe toată suprafața.

Rețetă de prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane

Asamblare prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane

Peste prima budincă așezăm un alt strat de biscuiți și deasupra acestuia un strat de felii de banană. Continuăm cu un strat de biscuiți, iar peste acesta vom turna și cea de-a doua budincă, pe care o nivelăm uniform. Presărăm prăjitura cu ciocolata rasă și dăm tava la rece pentru câteva ore. Chiar dacă trebuie să așteptați câteva ceasuri pentru ca biscuiții să se înmoaie, se merită deoarece rezultatul va fi cu adevărat uimitor.

De asemenea, puteți pune un strat de frișcă peste ultimul strat de budincă, iar apoi să presărați ciocolata rasă. Aceasta a fost rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți și banane, iar noi îți dorim să te bucuri de gustul inedit al acesteia. Poftă Bună!