Home » Cum să faci orice » Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Trucuri uimitoare ca să iasă mari și pufoase

Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Trucuri uimitoare ca să iasă mari și pufoase

Alexandru Cazacu / 23.05.2021, 12:18
Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Trucuri uimitoare ca să iasă mari și pufoase

Este duminică, măsurile s-au mai relaxat, însă nu toată lumea are chef să iasă din casă, fie la o plimbare, ori la o cofetărie. Așadar, dacă faci parte din persoanele care stau astăzi acasă și ai pofta de ceva dulce, noi îți prezentăm o rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Cu siguranță, aceste gogoși mari și pufoase vor fi pe placul tău și al familiei tale.

Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea

Multora dintre noi ne plac gogoșile moi și pufoase, acestea fiind dulciurile pe care mamele și bunicile noastre le pregăteau adesea când eram copii. Acesta este și cazul lui Chef Sorin Bontea, care își amintește cum arătau aceste preparate dulci pe care le mânca în urmă cu ani buni, preparate chiar de mama sa.

Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a ”Chefi la cuțite”, Sorin Bontea ne arată o rețetă de gogoși pufoase și mari. Ce trucuri folosește celebrul bucătar pentru această rețetă vă spunem în continuare. După ce încerci aceste minunate dulciuri, cu siguranță le vei mai pregăti și atât pentru tine cât și pentru apropiații tăi.

Ingrediente:

Pentru această rețetă de gogoși pufoase vei avea nevoie de:

  • 500 g de făină;
  • două ouă;
  • 100 g de zahăr;
  • 80 g de unt topit;
  • coajă de lămâie rasă și uscată;
  • coajă de portocală;
  • 11 g de drojdie;
  • un vârf de linguriță de sare;
  • esență de vanilie sau extract;
  • 250 de ml de lapte.
Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Ce trebuie să faci ca să iasă mari și pufoase
Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea. Ce trebuie să faci ca să iasă mari și pufoase

Rețetă de gogoși de la chef Sorin Bontea – Modul de preparare

Pentru aluatul acestei rețete, Chef Bontea folosește un malaxor planetar, însă dacă nu dispuneți de acest dispozitiv, puteți face rețeta și la mână. Mai întâi, în malaxor se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia. Mai apoi se adaugă coaja de portocală și cea de lămâie (laptele fiind cald hidratează), după care se amestecă puțin cu un tel toate ingredientele. Ulterior, se lasă amestecul deoparte, vreme de 10 – 15 minute, astfel încât să se activeze drojdia. După ce au trecut acest timp, în amestec se adaugă sarea, extractul de vanilie, untul topit și ouăle, urmând ca totul să se mixeze. La final, se adaugă făina și se reia mixajul, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină făină.

Ce truc folosește Chef Sorin Bontea pentru gogoși mari și pufoase

Dacă vă întrebați ce trebuie să faceți pentru ca gogoșile să iasă mari și pufoase, ei bine, pentru acest lucru, coca trebuie să fie destul de moale. După ce plantara a terminat de frământat aluatul, este nevoie să adăugați o lingură de ulei și să frământați puțin aluatul la mână. Bineînșeles, coca trebuie lăsată să crească, iar Chef Bontea o lasă timp de o oră pentru ca aceasta să dospească bine. Așadar, după ce a trecut timpul și aluatul a crescut, întindeți aluatul și faceți forme cu paharul. Este important de menționat faptul că gogoșile formate se mai lasă la crescut încă jumătate de oră. După ce s-a scurs și cele 30 de minute, gogoșile se prăjesc în ulei încins.