Home » Cum să faci orice » Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist. Alungă gândurile rele și greutățile sufletești

Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist. Alungă gândurile rele și greutățile sufletești

Alexandru Cazacu / 28.06.2021, 13:05
Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist. Alungă gândurile rele și greutățile sufletești

De multe ori, din diferite motive, oamenii ajung să aibă unele greutăți sufletești pe care nu le pot împărtăși cu persoanele din jurul lor. Pentru unii oameni, atunci când sunt triști sau descurajați, rugăciunea reprezintă atât o alinare, cât și un ajutor. Iată o rugăciune pe care să o spui în astfel de momente.

Rugăciunea care alungă gândurile rele și greutățile sufletești

Câteodată, din cauza stresului de la locul de muncă sau a problemelor de zi cu zi, se întâmplă ca unele persoane să își piardă încrederea în sine și să casă în capcana depresiei. Ei bine, pentru cei care își găsesc alinarea în credința față de Dumnezeu, există o rugăciune care le-ar putea aduce liniștea și pacea sufletească și care poate alunga stările negative.

După cum spuneam, de multe ori, depresia și bolile sufletești sunt greu de detectat, iar rugăciunea reprezintă pentru mulți oameni o alinare atunci când sunt supărați. De asemenea, rugăciunea este și o modalitate de sta în fața lui Dumnezeu sau a celor cărora le este adresată (Maicii Domnului, Sfinților), cu care vorbim atunci când ne rugăm.

De asemenea, rugăciunea trebuie făcută în taină. Ba chiar mai mult de atât, cuvintele Mântuitorului (”intră în cămara ta”) au intrat în tradiția spirituală a Bisericii, fiind interpretate atât literal, dar și pentru ca omul care se roagă să intre în sine însuși, în propriul suflet, unindu-și inima cu mintea. Iată o rugăciune pentru bolile sufletului care alungă gândurile rele.

Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist. Alungă gândurile negre
Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist. Alungă gândurile negre

Rugăciunea pe care să o spui când ești descurajat și trist

”Stăpâne Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, vino și mă vindecă și pe mine, netrebnicul robul Tău. M-am îndepărtat de Tine, am rănit bunătatea și iubirea Ta. Păcătuit-am la cer și înaintea Ta, toată fărădelegea am săvârșit-o, arătatu-m-am lipsit de toată virtutea și sănătatea sufletului și a trupului. Slăbănogit-a trupul meu, umplutu-s-a de răutăți sufletul meu, slăbit-a duhul meu. Stricatu-s-a voia mea, toate se înăbușă și suferă înlăuntrul meu, coborâtu-m-am până în iadul cel mai de jos.

Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea și durerea sufletească, și de greutatea inimii care mă stăpânește cu dreptate. Săvârșit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluiește-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire și pieire a sufletului și a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, și vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului și a trupului meu. Ține departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea”. (…) Citește continuarea pe crestinortodox.ro.

Depresia, boala sufletului

Se spune că boala apare mai întâi în suflet, iar apoi în trup. Ei bine, depresia este o stare care nu dispare tocmai ușor, ba chiar poate rămâne în viața unei persoane pentru perioade mai lungi de timp, umbrindu-le fiecare activitate. Tratamentul pentru această afecțiune poate presupune medicație în faza acută, urmată de psihoterapie, care poate rezolva problemele vieții psihice.