Home » Cum să faci orice » Scovergi cu brânză, prune sau avocado. Rețete de scovergi care se fac simplu, ușor și rapid. Iată care sunt pașii

Scovergi cu brânză, prune sau avocado. Rețete de scovergi care se fac simplu, ușor și rapid. Iată care sunt pașii

Toader Mihai / 07.10.2021, 12:20
Scovergi cu brânză, prune sau avocado. Rețete de scovergi care se fac simplu, ușor și rapid. Iată care sunt pașii

Ce sunt scovergile? Ei bine, acestea sunt un fel de turte tradiționale făcute din aluat simplu și prăjite. Ei bine, noi vă vom prezenta astăzi trei rețete de scovergi (cu brânză, cu prune și cu avocado) simple, rapide și delicioase. Hai să vedem cum se prepară aceste rețete și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Rețete de scovergi care se fac simplu și rapid

Trebuie să menționăm că aceste rețete au fost prezentate de chef Alex Petricean, la emisiunea ”Share în bucate”, de la Pro TV Plus. După cum spuneam și anterior, rețetele de scovergi de mai jos sunt foarte simple, însă urmărind pașii prezentați în următoarele rânduri, rezultatul va fi unul excepțional. Iată cum se prepară aceste scovergi incredibil de gustoase și apetisante.

Scovergi cu brânză, prune sau avocado

Ingrediente:

  • 500g făină de grâu
  • 350 ml apă
  • 10 g drojdie
  • 300 g prune
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • sare neiodată.

Mod de preparare

Pentru început vom pregăti aluatul. Așadar, într-un bol vom pune făina, apa călduță, drojdia și un praf de sare, amestecând cu ajutorul unei linguri până când aluatul se întărește și îl putem frământa cu mâna. Frământăm puțin aluatul și îl acoperim cu o folie alimentară și îl lăsăm să crească.

Între timp, vom pregăti topping-ul pentru scovergile cu prune. Așadar, spălăm bine prunele, le tăiem în jumătăți și le îndepărtăm sâmburii. Într-o tigaie, punem 4 – 5 linguri de zahăr și îl lăsăm la foc mic, până începe să se topească, după care presărăm jumătățile de prune cu puțină scorțișoară măcinată și le așezăm peste zahărul din tigaie cu partea dinspre sâmbure în jos. Punem și un cubuleț de unt și caramelizăm puțin prunele. Întoarcem prunele și pe partea cealaltă și oprim focul.

După ce aluatul a crescut, îl punem pe masa de lucru pe care am presărat puțină făină. Frământăm bine aluatul și îl împărțim în părți egale de aproximativ 80 – 100 de grame fiecare. Într-o tigaie vom pune uleiul la încins (cam 2 degete, deoarece scovergile se prăjesc în baie de ulei). Între timp, întindem scovergile, până obținem o formă rotundă. Le punem pe fiecare din ele la prăjit, după care le scoatem pe șervețele de hârtie pentru ca uleiul să se absoarbă.

Ei bine, peste acestea vom pune prunele caramelizate și puțin sos din tigaie. De asemenea, puteți pune deasupra prunelor puțină frișcă.

Scovergi cu brânză 

Pentru aceasta vom avea nevoie de 200 g cașcaval afumat, 50 g smântână grasă, 80 g telemea de vacă și 2 căței de usturoi. Mai întâi, vom da cașcavalul prin răzătoare, sfărâmăm telemeaua și curățăm cei doi căței de usturoi. Ungem cu usturoiul zdrobit, scovergile și punem deasupra acestora câte puțin cașcaval afumat, peste acestea punem puțină smântână și presărăm cu telemea sfărâmată. Puteți pune scovergile în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute pentru ca ingredientele să se topească frumos.

Scovergi cu brânză, prune sau avocado. Rețete de scovergi care se fac simplu
Scovergi cu brânză, prune sau avocado. Rețete de scovergi care se fac simplu

Topping-ul de avocado

Pentru topping-ul de avocado avem nevoie de 2 avocado, 1 roșie, 1 ceapă roșie mică, 1 ardei iute, 1 limeta, 1 cățel de usturoi, 1 legătură de pătrunjel și 50 ml de măsline. Așadar, vom tăia cele 2 avocado foarte coapte, scoatem sâmburii și stropim interiorul fructelor cu puțină zeamă de lămâie. Tăiem cubulețe roșia, tocăm ceapa mărunt și ardeiul iute.

Într-un bol, punem ceapa, roșiile, ardeiul iute și un cățel de usturoi tocat, și le amestecăm bine. Cu ajutorul unei linguri scoatem miezul de avocado, îl stropim cu puțin ulei, presărăm deasupra puțină sare și piper, după care vom pisa bucățile de avocado cu ajutorul unei furculițe. Punem în bol și avocado și amestecăm bine totul. Acum nu mai trebuie decât să punem deasupra scovergilor câte puțină compoziție și presărăm cu pătrunjel proaspăt tocat.