Home » Cum să faci orice » Tort Red Velvet. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă perfect

Tort Red Velvet. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă perfect

Alexandru Cazacu / 07.11.2021, 10:14
Tort Red Velvet. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă perfect

Astăzi vă vom prezenta o prăjitură cu adevărat specială, perfectă pentru a fi savurată într-o zi de weekend. Mai exact, este vorba despre rețeta de tort Red Velvet (catifea roșie). Cum se prepară acest desert inedit și ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un rezultat uimitor, puteți afla în continuarea articolului de mai jos.

Rețetă de Tort Red Velvet. Care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară

Având blatul moale și însiropat, tortul Red Velvet este ușor de făcut dacă respectăm câțiva pași simpli și specifici. Fiind foarte popular în Statele Unite, acest tort are o textură moale ”ca de catifea” și un gust excepțional. De fapt, acest minunat desert este mai degrabă o prăjitură de vanilie cu o aromă foarte subtilă de lapte de unt și o glazură pufoasă de cremă de brânză. Acestea fiind spuse haideți să vedem care sunt ingredientele de care vom avea nevoie și ce pași trebuie să urmăm.

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g făină de grâu
  • 4 ouă
  • 250 ml lapte bătut
  • 250 g zahăr
  • 120 g unt (80% grăsime)
  • esență de vanilie (1 linguriță)
  • 1 lingură oțet
  • 10 g cacao
  • 1 lingură colorant roșu (pudră)
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml frișcă neîndulcită
  • 600 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr vanilat (pudră).

Tort Red Velvet – mod de preparare

Mai întâi, este important să menționăm faptul că ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei (excepție făcând frișca care trebuie ținută în frigider). Așadar, vom pune într-un bol zahărul și untul, amestecându-le foarte bine, până obținem o cremă omogenă. Apoi, adăugăm câte un ou și amestecăm totul cu ajutorul unui tel. După ce am încorporat ouăle urmează să turnăm în compoziție și laptele bătut (putem folosi și kefir), un praf de sare, 1 linguriță de esență de vanilie, oțetul, cacao și amestecăm bine toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă.

Acum, încorporăm în compoziție și făina de grâu, după care adăugăm bicarbonatul de sodiu și colorantul roșu, amestecând bine compoziția. Dacă nu sunteți mulțumiți de culoare și credeți că ar mai fi nevoie să adăugați puțin colorant, puteți face acest lucru fără griji. După ce toate compoziția noastră s-a omogenizat, o vom transfera într-o tavă de copt pentru tort (formă) unsă cu puțin ulei, cu diametrul de aproximativ 20 – 23 cm. Dăm  tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 50 – 55 de minute. După ce s-a scurs acest timp, iar blatul nostru este gata, scoatem tava și lăsăm blatul să se răcească, după care îl vom tăia în trei părți egale.

Cum se prepară tortul Red Velvet
Tort Red Velvet. Cum se prepară acest desert minunat

Crema pentru tort Red Velvet

Mai întâi vom pune într-un bol crema de brânză, zahărul pudră cu aromă de vanilie și amestecăm ușor. Acum, turnăm în bol frișca, iar cu ajutorul unui mixer amestecăm până crema se va îngroșa și va căpăta o consistență aerată și un volum corespunzător, după care o transferăm într-un poș.

Așadar, avem cele trei felii de blat și crema, deci ne vom ocupa acum de asamblarea tortului Red Velvet. Peste prima felie de blat vom pune un strat de cremă, iar peste aceasta altă felie de blat. Continuăm în acest fel până la ultima felie, având grijă sa împărțim bine crema pentru a ne rămâne pentru ultimul strat de deasupra tortului. După ce am făcut toate aceste lucruri, punem tortul în frigider pentru aproximativ 2 ore, după care îl putem decora după bunul plac.