Home » Cum să faci orice » Vinete cu roșii și parmezan la cuptor. Rețeta ușor de preparat și extrem de gustoasă

Vinete cu roșii și parmezan la cuptor. Rețeta ușor de preparat și extrem de gustoasă

Alexandru Cazacu / 07.09.2021, 14:01
Vinete cu roșii și parmezan la cuptor. Rețeta ușor de preparat și extrem de gustoasă

În această perioadă, putem găsi vinete proaspete atât pe rafturile magazinelor, cât și în piețe la tarabe. Există fel și fel de moduri în care putem găti vinetele, însă noi astăzi îți vom prezenta o rețetă simplă și extrem de gustoasă de vinete cu roșii și parmezan la cuptor.

Rețetă de vinete cu roșii și parmezan la cuptor

Gustul de vinete coapte în cuptor este inconfundabil, însă dacă mai adaugi și ingredientele prezentate în următoarele rânduri, preparatul tău va fi cu siguranță pe placul tuturor. Astăzi, noi îți vom prezenta un mod de gătire a vinetelor cu totul și cu totul deosebit. După cum spuneam și mai sus, rețeta de vinete cu roșii și parmezan la cuptor este una simplă și extrem de savuroasă. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie și ce trebuie să faci pentru ca acesta rețetă să iasă perfect.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 1 roșie mare
  • 2 ardei grași roșii
  • 50 g de parmezan ras
  • 3 – 4 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 felii de pâine
  • sare și piper după gust
  • 30 ml ulei de măsline.

Modul de preparare

Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că vinetele nu sunt stricate, după care le vom spăla bine și le vom usca cu un prosop de bucătărie. Cu ajutorul unui cuțit vom tăia o felie foarte subțire în lungul fiecărei vinete (vezi imaginea de mai jos). În continuare, într-o tavă așezăm hârtie de copt și punem deasupra vinele, pe care le ungem cu puțin ulei de măsline partea decojită. Acum presărăm puțină sare și piper pe partea dată cu ulei și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Vinete cu roșii și parmezan la cuptor
Vinete cu roșii și parmezan la cuptor

După ce s-au scurs timpul de coacere, scoatem tava din cuptor și o dăm deoparte. Cu ajutorul unui cuțit tăiem facem pe lungime vinetei un loc unde vom pune umplutura de roșii și parmezan. Este important ca vânăta să nu fie tăiată de tot.

Rețetă de vinete cu roșii și parmezan la cuptor – umplutura pentru vinete

Mai departe, vom pune în vasul unui robot de bucătărie roșiile tăiate, ardeii, cățeii de usturoi și puțin pătrunjel proaspăt, după care vom porni aparatul și vom lăsa până se formează o pastă. depărtăm coaja de la cele două felii de pâine, iar miezul îl tăiem cubulețe. După ce am făcut și acest lucru, punem într-un bol compoziția de roșii și ardei, cubulețele de pâine și parmezanul ras și amestecăm ușor totul.

Cu acest amestec vom umple fiecare vânătă, turnăm puțin ulei de măsline deasupra compoziției, presărăm cu parmezan ras și dăm din nou tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. După ce timpul de gătire s-a scurs, scoatem tava din cuptor și lăsăm vinetele să se răcească puțin. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să ne bucurăm de gustul delicios al acestei rețete de vinete cu roșii și parmezan la cuptor. Acesta este un mod perfect de gătire a vinetelor. Noi sperăm că rețeta va fi pe placul tău și îți dorim poftă bună!