Home » Cum să faci orice » Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Alexandru Cazacu / 30.08.2021, 10:00
Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci

Ai musafiri și nu știi ce să le pregătești de mâncare? Ei bine, nu trebuie să intri în panică deoarece, poți să încerci aceste delicioase paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Cu siguranță, oaspeții tăi vor fi uimiți de această rețetă foarte simplă și extrem de gustoasă.

Rețetă de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

După cum bine știți pastele sunt ușor de preparat, au un gust extrem de bun și niciodată nu vei da greș cu ele. Aceasta este o rețetă foarte simplă, pentru care nu vei avea nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul va fi unul excepțional.

După cum spuneam, această rețetă de paste cu brânză la cuptor este incredibilă și va fi cu siguranță pe placul tuturor. Dacă printre musafirii tăi sunt și copii, atunci trebuie neapărat să încercați acest preparat.

Sosul pentru aceste paste este foarte simplu de pregătit, iar roșiile cherry îi vor da un gust incredibil. Este important să menționăm faptul că brânza trebuie să fie feta grecească. În următoarele rânduri, noi vă vom spune cum se prepară aceste paste și care sunt ingredientele de care veți avea nevoie.

Ingrediente:

  • 500 g brânză feta
  • 1 kg roșii cherry
  • 400 g paste
  • oregano
  • busuioc proaspăt
  • 5 căței de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare și piper.

Modul de preparare

Mai întâi, vom spăla bine roșiile cherry și le vom pune într-o tavă pentru cuptor. Adăugăm peste acestea puțin ulei de măsline, le presărăm cu oregano și piper și vom adăuga cățeii de usturoi cu tot cu coajă, după care vom amesteca bine totul. Acum, facem puțin loc în mijlocul tăvii, unde vom pune brânza feta. Adăugăm restul de ulei de măsline peste brânză, pe care vom presăra puțin oregano. Mai departe, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.

După ce s-au scurs cele 50 de minute, roșiile și brânza sunt gata, iar noi vom scoate cățeii de usturoi și îi vom curăță de coajă. După ce i-am curățat, îi vom pune înapoi în tavă, iar cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic, vom strivi totul din tavă, până când vom obține un sos cremos. După ce am făcut toate acestea, vom adăuga și frunzele de busuioc proaspăt.

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Rețeta incredibilă pe care trebuie să o încerci
Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Trebuie neapărat să încerci această rețetă delicioasă

Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor. Modul de preparare

Într-o oală încăpătoare vom pune apa cu sare pentru paste. Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de paste doriți. Când apa a început să clocotească, punem pastele să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert pastele, le adăugăm peste sosul din tavă și amestecăm foarte bine.

Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut, decât să ne bucurăm de gustul deosebit al acestei rețete de paste cu brânză feta și roșii cherry. De asemenea, trebuie să menționăm și faptul că, pentru a obține o porție de paste mai bogată în proteine, puteți adăuga în tava și niște creveți.