Home » Film & Seriale » 7 filme cu psihopați și ucigași în serie, inspirate din realitate. Povești înfricoșătoare bazate pe fapte reale

7 filme cu psihopați și ucigași în serie, inspirate din realitate. Povești înfricoșătoare bazate pe fapte reale

Cojocaru Cristian / 11.03.2022, 10:47
7 filme cu psihopați și ucigași în serie, inspirate din realitate. Povești înfricoșătoare bazate pe fapte reale

Atât psihopați cât și uciași în serie au devenit subiectele interesante ale mai multor filme de-a lungul deceniilor. Faptele din viața reală și viețile acestor oameni au fost luate în considerare de către regizori care au reușit să scoată master-piece-uri în industria cinematografiei. Află care sunt cele mai cunocute filme cu ucigași în serie ale căror povești de groază au fost ecranizate.

Cele mai cunoscute filme cu psihopați și ucigași în serie

Criminalii sunt subiecte de groază, dar și de film, datorită personalității lor complexe și inteligenței de care au dat dovadă pentru a pune la cale numeroase crime, de-a lungul timpului. Iată care sunt cele mai interesante filme bazate pe fapte reale și care sunt inspirate din viețile acestor ucigași.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Acest film este încă o ecranizare a vieții și cazurilor lui Ted Bundy. Acesta a fost o persoană care între 1974 și 1978 a comis mai multe crime, numărul acestora ajungând la 30 cunoscute, în șapte state ale Americii. Povestea o are în prim plan pe iubita lui Ted Bundy, Liz, fiind o mamă care își crește singură fiica și care se îndrăgostește de către cel care ajungă să devină cei mai cunoscuți criminali în serie ai Americii.

My Friend Dahmer (2017)

Acest film este bazat pe nuvela scrisă de John „Derf” Backderf care este unul dintre prietenii și colegii lui Jeffree Dahmer. Această dramă biografică are în prim plan adolescența lui Dahmer, care urmează să ucidă 17 bărbați și femei, recurgând apoi la canibalism. Acțiunea filmului are loc între anii 1974 – 1978, atunci când Dahmer se confruntă cu perioada adolescenței, cu certurile din familie și cu propria sexualitate, care și-o manifestă prin a ucide bărbați.

The Frozen Ground (2013)

Această peliculă este bazată pe viața reală a lui Robert Hansen, unul dintre cei mai cunoscuți criminali care între 1971 – 1983 a violat și ucis cel puțin 17 femei. Filmul începe cu o scenă din anul 1983, într-o cameră de hotel unde o prostituată de 17 ani, Cindy Paulson este salvată de către polițiști după ce a acuzat că a fost răpită și violată. Hansen este cel identificat ca agresorul acesteia, însă poliția ezită să dea credite poveștii.

Zodiac (2007)

Zodiac este unul dintre cele mai cunoscute thrillere, fiind un film plin de intrigă și mister care analizează povestea ucigașului Zodiac. Către sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, Zodiac este cel care îngrozea California de Nord cu crimele pe care le comitea și le recunoștea, numărând 37 de victime.

Monster (2003)

Monster este un film lansat în anul 2003, la doar un an de la moartea lui Aileen Wurnors. Aceasta a fost o prostituată care între 1989 și 1990 a ucis 7 bărbați pe care a reușit să îi atragă în mijlocul pustiului pentru a întreține relații intime cu ei contra cost, însă aceștia sfârșesc prin a fi uciși. Aceasta a fost catalogată drept prima femeie criminal în serie.

Summer of Sam (1999)

Povestea are la bază viața lui David Berkowitz, fiind un thriller plin de intrigă și evenimente supriză. Acțiunea se petrece la sfârșitul anilor 1970, atunci când locuitorii orașului New York erau panicați de crimele acestuia. Criminalul vâna femei tinere cu părul brunet, pe care le împușca ulterior, lucru care i-a adus și porecla de „The .44 Caliber Killer”, ulterior fiind schimbată în „Son of Sam”.

Citizen X (1995)

Această peliculă este bazată pe cartea lui Robert Cullen care a fost lansată în anul 1993. Citizen X arată povestea din viața reală a lui Andrei Chikatilo, fiind cel care între anii 1978 – 1990 a reușit să terorizeze oamenii din orașul rusesc Rostov. El a comis 52 de crime, ucigând femei și copii.