Home » Life & Style » Timp liber » În ce filme a jucat Jussie Smollett, actorul găsit vinovat pentru înscenarea propriului atac rasist

În ce filme a jucat Jussie Smollett, actorul găsit vinovat pentru înscenarea propriului atac rasist

Alexandru Cazacu / 10.12.2021, 18:00
În ce filme a jucat Jussie Smollett, actorul găsit vinovat pentru înscenarea propriului atac rasist

Actorul de origine americană, Jussie Smollett s-a născut în Santa Rosa, California. El are trei frați și două surori. Mama lui Jussie este afro-americană, iar tatăl său este evreu. În luna decembrie 2021, actorul american a fost condamnat pentru înscenarea propriului atac de ură rasială și homofobie, acuzații pe care acesta le-a negat. Află în continuarea articolului, în ce filme a jucat Jussie Smollett.

În ce filme a jucat actorul Jussie Smollett

Jussie Smollett și-a început cariera de actor încă de mic copil. În 1992, la vârsta de 11 ani, el debutat pe marile ecrane în filmul „The Mighty Ducks”, iar ulterior a jucat în pelicula „North”. De-a lungul carierei sale, actorul american a apărut în mai multe producții, iar printre acestea se numără și următoarele:

  • The Mighty Ducks (1992)
  • North (1994)
  • Pitch This (2009)
  • The Skinny (2012)
  • Ask Me Anything (2014)
  • Born to Race: Fast Track (2014)
  • Taraji’s White Hot Holidays (2016)
  • Alien: Covenant (2017)
  • Marshall (2017).

Jussie Smollett a fost găsit vinovat pentru înscenarea propriului atac rasist

După cum am menționat și anterior, nu cu mult timp în urmă, Jussie Smollett a fost găsit vinovat, după ce în 2019 și-a înscenat un atac de rasism și homofobie. Cu toate acestea, actorul a negat aceste acuzații. Joi seară juriul procesului de la Chicago a dat verdictul, iar Smollett a fost condamnat pentru cinci dintre cele șase capete de acuzare, potrivit nbcnews.com.

Actorul i-a mințit pe oamenii legii, susținând că a fost victima atacului respectiv, iar pentru aceasta ar putea fi condamnat la 3 ani după gratii. Însă, Jussie nu are antecedente penale, așadar e puțin probabil să primească sentința aceasta.

În ce filme a jucat Jussie Smollett
Actorul a fost găsit vinovat pentru înscenarea propriului atac rasist

Procurorul care s-a ocupat de cazul actorului a spus că este mândru de decizia juriului, caracterizând apărarea lui Jussie Smollett ca fiind „o poveste ridicolă”. Totodată, procurorul Dan Webb a vorbit și despre reacția poliției din Chicago la presupusul atac.

„Timp de trei săptămâni, 26 de polițiști au petrecut 3.000 de ore costând orașul peste 100.000 de dolari pentru o infracțiune care nu a avut loc. O infracțiune care denigrează un real atac motivat de ură rasială și simbolurile care sunt importante în societatea noastră. Este clar de ce poliția l-a luat în serios”, a precizat procurorul.

Motivul pentru care Smollett și-ar fi înscenat atacul

Pe 29 ianuarie 2019, Jussie Smollett a spus polițiștilor că a fost atacat în fața clădirii în care locuia de doi bărbați mascați. Actorul susținea că agresorii au vorbit cu el folosind insulte rasiale și homofobe, punându-i o funie în jurul gâtului.

Potrivit autorităților, actorul american și-ar fi înscenat acest atac pentru a-și face reclamă, însă acesta a negat acuzațiile. De asemenea, Jussie a negat că ar fi plătit doi frați (Olabinjo și Abimbola Osundairo) să îl atace, însă în urmă cu câteva zile, cei doi au declarat în fața juriului că ar fi fost plătiți de actor pentru a face asta. Chiar și aceste lucruri au fost negate de către actor.

După decizia juriului și aflarea verdictului, Jussie Smollett a părăsit sala de judecată fără să dea declarații jurnaliștilor. Pe de altă parte, avocatul său a declarat că va face apel, susținând nevinovăția clientului său, potrivit adevarul.ro.