Home » Film & Seriale » Filme premiate. Zece producții recunoscute ca fiind cele mai bune care se văd pe Netflix

Filme premiate. Zece producții recunoscute ca fiind cele mai bune care se văd pe Netflix

Cojocaru Cristian / 09.09.2021, 17:48
Filme premiate. Zece producții recunoscute ca fiind cele mai bune care se văd pe Netflix

Netflix, una dintre cele mai utilizate platforme de streaming din lume vine o mii de titluri, dintre acestea făcând parte și multe filme premiate în cadrul mai multor gale cinematografice. Iată care sunt printre cele mai cunoscute producții premiate cu Oscar.

Filme premiate cu Oscar pe care le poți viziona pe Netflix

Netflix a intrat în joc în ultimii ani cu propriile sale filme, dintre producții făcând parte și Mank, câștigând nominalizări la Oscar și chiar celebra statuetă atât de mult râvnită de cei din lumea cinematografiei. Deci, indiferent dacă ești în căutarea unui film clasic din anii ’60, precum Bonnie și Clyde, sau a unei capodopere moderne precum Roma, Netflix îți pune la dispoziție foarte multe astfel de filme premiate.

Mank

Filmul Mank a câștigat premiul Oscar pentru Cea mai bună cinematografie și Cel mai bun design de producție. O scrisoare de dragoste de la Hollywood din anii 1930 regizată de David Fincher, a pierdut Oscarul pentru cea mai bună imagine la Oscarurile din 2021 în fața Nomadland-ului Chloé Zhao. Dar filmul, care îl urmează pe scenaristul Herman J. Mankiewicz, în timp ce lucrează pentru a scrie clasicul „Citizen Kane” din 1941, a luat în continuare două premii Oscar pentru cea mai bună cinematografie și cel mai bun design de producție  și oferă spectacole stelare de la nominalizații la actorie Gary Oldman și Amanda Seyfried.

Ma Rainey’s Black Bottom

Ma Rainey’s Black Bottom este un alt film Netflix, adaptat din piesa cu același nume a lui August Wilson. Cu interpretări puternice de la Colman Domingo, nominalizată la Cea mai bună actriță Viola Davis și nominalizată la postul de cel mai bun actor, Chadwick Boseman, filmul urmărește evenimentele unei sesiuni de înregistrare tensionată pentru cântăreața de blues Ma Rainey din Chicago din anii 1920. Deși nu a obținut niciun trofeu de actorie, filmul emoțional a luat premiile la categoriile Machiaj și coafură și Design de costume.

My Octopus Teacher

Un câștigător controversat, Nature Doc My Octopus Teacher îl urmează pe regizorul Craig Foster în timp ce petrece timp și formează o legătură cu o caracatiță sălbatică în largul coastei Cape Town, Africa de Sud, pe parcursul unui an. Este diferit, nu se poate nega acest lucru, dar, de asemenea, fără îndoială original, captivant și chiar emoționant, astfel că acesta a reușit să câștige premiul pentru Cel mai bun film documentar.

There Will Be Blood

Capodopera lui Paul Thomas Anderson despre un baron petrolier din secolul al XX-lea urmează trăsăturile capitalistului american. Completează cu spectacole uimitoare de la Day-Lewis și Paul Dano, o coloană sonoră deconstruită din Jonny Greenwood de Radiohead și cea mai mare replică despre un milkshake din istoria filmului. Pelicula a reușit să câștige premiul pentru Cea mai bună cinematografie, iar actorul Daniel Day-Lewis a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor.

Spotlight

Acest câștigător pentru cea mai bună imagine din 2015 urmărește echipa de jurnaliști de investigație din Boston Globe Spotlight, descoperind multitudinea de abuzuri asupra copiilor din zona Boston, fapt acoperit de biserica catolică. Filmul se bazează pe povestea jurnaliștilor adevărați care au câștigat Premiul Pulitzer 2003 pentru serviciul public. Filmul are în rolurile principale o distribuție care include Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d’Arcy James, Liev Schreiber și Billy Crudup. Așadar, premiile pentru Cea mai bună imagine și Cel mai bun scenariu au plecat către ”Spotlight”.

The Social Network

Cel mai bun film din anii 2010, Rețeaua socială a lui David Fincher arată ascensiunea Facebook și a oamenilor din spatele site-ului web care ar zdruncina bazele interacțiunii umane și chiar ne-ar amenința democrația. Această poveste care s-a transpus în realitate a reușit să aducă premii pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună editare de film dar și pentru Cel mai bun scor original.

Bonnie and Clyde

Considerată o piesă esențială a contraculturii anilor ’60, interpretarea mult-iubită a lui Warren Beatty și Faye Dunaway a lui Clyde Barrow și Bonnie Parker a fost un moment inovator în New Hollywood, care a explorat noi limite ale sexului și violenței în film. Această peliculă a reușit să aducă un premiu pentru Cea mai bună cinemtografie, iar Estelle Parsons a primit același premiu pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

The Departed

Martin Scorsese a câștigat în cele din urmă un premiu al Academiei pentru acest remake al thrillerului polițist din Hong Kong, Infernal Affairs, regizat de Boston, care îl vede pe Leonardo DiCaprio intrând sub acoperire pentru a se infiltra într-un brutal șef de mafie interpretat de Jack Nicholson. Astfel, filmul a fost încadra la Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cea mai bună montare de film.

Roma

Superbul film autobiografic al lui Alfonso Cuarón îl urmează pe Cleo. nominalizată la Oscar Yalitza Aparicio, o femeie de serviciu pentru o familie de clasă mijlocie din Mexico City. Pe parcursul unui an, atât viața ei, cât și viața angajatorilor ei sunt schimbate pentru totdeauna. Pelicula a câștigat premiul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, Cea mai bună Cinematografie precum și Cel mai bun regizor.

The Theory of Everything

Acest biopic luxuriant spune povestea celebrului fizician Stephen Hawking interpretat de Eddie Redmayne și relația cu soția sa, Jane Wilde, urmărirea căsătoriei lor fiind testată atât de succesul academic al lui Hawking, cât și de diagnosticul său de SLA. Povestea a reușit să îi aducă lui Eddie Redmayne premiul pentru Cel mai bun actor.