Home » Film & Seriale » Filmul care a câștigat Oscarul 2021. 7 detalii interesante despre Nomadland. Unde poate fi văzut

Filmul care a câștigat Oscarul 2021. 7 detalii interesante despre Nomadland. Unde poate fi văzut

Violeta Badea / 26.04.2021, 15:37

Filmul care a câștigat Oscarul 2021. Filmul „Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a fost marele câștigător al mai multor premii Oscar din cadrul galei care a avut loc duminică. Acesta își câștigase prestigiul încă de la decernarea premiilor Independent Spirit, care se acordă filmelor independente cu buget redus din Statele Unite. În acest material vă vom dezvălui detalii interesante despre această producție extraordinară și veți afla unde poate fi vizionat.

Filmul care a câștigat Oscarul 2021

Filmari Nomadland
Filmari Nomadland

Marele câștigător al Premiilor Oscar a fost, cu siguranță, filmul „Nomadland”. Acesta a intrat în posesia premiilor pentru cel mai bun regizor, cel mai bun montaj și cea mai bună imagine. De asemenea, lungmetrajul va rămâne în istorie, deoarece vorbim despre prima femeie de origine chineză care a reușit să câștige titlul de „cel mai bun regizor”, Chloé Zhao.

Din păcate pentru noi, documentarul „Colectiv” rămâne doar cu cele două nominalizări la categoria de „Cel mai bun documentar”, cât și de „Cel mai bun film străin”. Revenind la filmul „Nomadland” trebuie să știm că subiectul principal se bazează pe criza economică din anul 2008.

Producția prezintă povestea lui Fern (Frances McDormand) o femeie de vârsta a doua care este lovită din plin de recesiunea economică. Femeia trece printr-o adevărată criză, deoarece orașul în care locuiește și muncește, Empire, dispare practic de pe hartă în momentul în care inima localității, fabrica de rigips, intră în faliment.

Fern se vede nevoită să-și cumpere o dubă și acolo să-și țină tot ce i-a mai rămas, după o viață de muncă. Femeia pornește prin Statele Unite ale Americii în căutarea unui loc de muncă care să-i asigure un venit minim necesar. Astfel, devine un nomad,trăind într-o dubă și plimbându-se dintr-un loc în altul.

7 detalii interesante despre Nomadland

Fern si rulota sa
Fern si rulota sa

„Nomadland” este bazat pe cartea de non-ficțiune Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century. Este o poveste emoționantă care te va acapara încă din primele secunde. Iată și alte detalii despre această producție fantastică.

1. Majoritatea oamenilor care fac parte din distribuție sunt persoane obișnuite, adică nu actori profesioniști;

2. Un alt lucru interesant este că absolut toate personajele din film poartă numele oamenilor care au trăit această poveste în viața reală. Singurele excepții sunt: Frances McDormand și femeia care o interpretează pe sora lui Fern, Dolly;

3. Femeia de mai sus, Dolly, este de fapt una dintre cele mai vechi prietene ale lui McDormand din viața reală, iar numele acesteia este Melissa Smith;

4. Producția filmului a fost compusă din doar 25 de persoane;

5. Cei care au făcut parte din echipa de filmare și producție au trăit în autorulote, inclusiv în cea din film, „Vanguard”. Cât timp au durat filmările, aceștia au călătorit prin șapte state americane;

6. Wall Drug există și în realitate. Acesta reprezintă principalele atracții turistice din Dakota de Sud;

7. Peter Spears, unul dintre producătorii filmului, are un rol în film. Este unul dintre ceilalți oameni de acasă, fiul lui David.

Unde poate fi văzut Nomadland

Nomadland
Nomadland

„Nomadland” nu este disponibil momentan pe Netflix, dar cei care vor să-l vizioneze au posibilitatea de a-și face cont pe platforma Hulu. Prețul unui abonament pornește de la suma de 5,99 dolari americani pe lună și poate ajunge până la 11,99 dolari.