Home » Film & Seriale » House of Gucci: poveste, distribuție, lansare. Prin ce a trecut Lady Gaga pentru a da viață personajului său. Detalii incredibile din culisele filmului inspirat din fapte reale

House of Gucci: poveste, distribuție, lansare. Prin ce a trecut Lady Gaga pentru a da viață personajului său. Detalii incredibile din culisele filmului inspirat din fapte reale

Manolică Anca / 11.11.2021, 12:47

Lady Gaga revine pe marele ecran. După interpretarea ei nominalizată la Oscar din filmul „A Star Is Born” al lui Bradley Cooper , cântăreața și actrița apare acum alături de Adam Driver și o distribuție de top în „House of Gucci”, care este centrată pe una dintre cele mai faimoase familii din modă ale lumii. Regizat de Ridley Scott, filmul se concentrează pe uciderea nepotului designerului de modă Guccio Gucci, Maurizio Gucci. Iată ce știm până acum despre peliculă.

Totul despre filmul House of Gucci

Atunci când Lady Gaga a distribuit pe rețelele de socializare o fotografie de pe platoul de filmare al peliculei „House of Gucci”, în care apare alături Adam Driver, internetul a luat-o razna. De la puloverul lui din tricot până la aspectul său glamour, accesorizat cu multe bijuterii, inspirat din anii ’80, detaliile au fost perfecte, iar imaginea a devenit rapid virală.

Adam Driver și Lady Gaga - House of Gucci
Adam Driver și Lady Gaga – House of Gucci

În anul 2020, se confirma faptul că că un film adiacent Gucci, fără titlu, va fi realizat de compania media americană MGM. Regizat de Ridley Scott, cu un scenariu de Roberto Bentivegna, filmul se bazează pe cartea lui Sara Gay Forden „The House Of Gucci: A Sensational Story Of Murder, Madness, Glamour, And Greed”.

Cartea este o examinare din culise a moștenirii tumultuoase a familiei Gucci, în special, căsătoria dintre Patrizia Reggiani și moștenitorul Gucci, Maurizio Gucci, și uciderea sa ulterioară, scandaloasă. Lady Gaga o va interpreta pe Patrizia, acest rol fiind primul de la nominalizarea la Oscar în remake-ul din 2018 a filmului A Star Is Born.

Povestea filmului

House Of Gucci urmărește căsătoria Patriziei Reggiani și Maurizio Gucci, moștenitorul casei de modă a lui Guccio Gucci. Cei doi s-au căsătorit în 1973 și mai târziu au avut două fiice, Alessandra și Allegra. Pe măsură ce Maurizio conducea afacerea de familie, Patrizia a devenit consilierul șef al Gucci. Deoarece Maurizio era singurul copil al lui Rodolfo Gucci, el a moștenit pachetul majoritar de acțiuni al tatălui său.

Desigur, acest lucru a dus la unele lupte în familie, iar Maurizio a fost implicat într-o bătălie juridică publică împotriva unchiului său Aldo Gucci, luptă pentru controlul deplin al companiei. În 1985, după 12 ani de căsnicie, Maurizio și-a părăsit familia pentru o femeie mai tânără, Paola Franchi.

În 1995, pe când Maurizio intra în clădirea sa de birouri de pe Via Palestro 20 din Milano, a fost împușcat de trei ori în spate și o dată în cap de un bărbat misterios. Giuseppe Onorato, portarul clădirii a fost și el împușcat, deși a supraviețuit. Maurizio, însă, s-a prăbușit și a murit pe treptele biroului său.

Filmul se bazează pe perioada premergătoare procesului lui Reggiani, care a fost acuzată și condamnată la 29 de ani de închisoare. Desigur, tabloidele din întreaga lume au fost captivate de această poveste și au numit-o pe Reggiani „Văduva Neagră”. Aceasta a stat 18 ani în spatele gratiilor, fiind eliberată în actombrie 2016 pentru bună purtare.

Lady Gaga și Adam, în timpul filmărilor pentru House of Gucci
Lady Gaga și Adam, în timpul filmărilor pentru House of Gucci

Locații, distribuție, data lansării

După cum era de așteptat, pelicula a fost filmată în întregime în Italia, țara de origine a lui Gucci. Filmările au loc la Roma, însă fotografia care îi suprinde pe Lady Gaga și Adam Driver a fost făcută în orașul Gressoney din Alpii italieni. Aceasta ilustrează „cuplul Gucci” aflat în vacanță la ski, în anii ’80.

MGM a stabilit data lansării pentru House of Gucci ca fiind 24 noiembrie 2021, ceea ce coincide cu aniversarea a 100 de ani a casei de modă.

Pe lângă Lady Gaga și Adam Driver care sunt de mult timp confirmați, pe lista de personaje se înscriu și alte nume mari de la Hollywood. Printre acestea, actorul britanic Jeremy Irons, câștigător al Oscarului, interpretându-l pe Rodolfo Gucci (tatăl lui Maurizio), Al Pacino în rolul lui Aldo Gucci (fratele lui Maurizio), Jared Leto, care va fi Paulo Gucci (fiul lui Aldo), dar și Salma Hayek sau românca Mădălina Ghenea (Sophia Loren).

Premiera filmului pe covorul roșu de la Londra
Premiera filmului pe covorul roșu de la Londra

Prin ce a trecut Lady Gaga pentru a da viață personajului său

Zilele trecute, Londra a fost gazda premierei filmului, pe covorul roșu făcându-și apariția numele mari din distribuția peliculei. Desigur, nu putea lipsi Lady Gaga care a impresionat, ca de fiecare dată, cu apariția sa. Într-un interviu pentru publicația Vogue, aceasta a vorbit despre numeroasele sacrificii pe care le-a făcut pentru a intra în pielea Patriziei Reggiani.

Fiind inspirat din fapte reale, artista a declarat că studiul acestui rol a durat trei ani, iar ea s-a pregătit mai bine de nouă luni pentru a o putea interpreta perfect pe fosta soție a lui Maurizio Gucci. Însă, per total, ea s-a declarat mulţumită de ceea ce a ieșit, mai ales că rolul nu a fost unul deloc uşor de jucat.

„Au trecut trei ani de când am început să lucrez la acest rol şi, vă spun sincer, am vorbit cu un nou accent, timp de nouă luni. Nu m-am rupt niciodată de acest personaj. Am rămas cu el. M-am vopsit blondă şi am început să trăiesc într-un mod în care, începeam să observ cum puteam să fac bani din orice”, a povestit Lady Gaga.

Personaje House of Gucci
Personaje House of Gucci

A avut un impact puternic asupra sănătăţii sale mintale

Artista a mărturisit că a luat atât de în serios rolul Patriziei, încât s-a confruntat cu tulburări psihice, după terminarea filmărilor.

„Am avut unele dificultăţi psihologice, la sfârşitul filmărilor. Eram fie în camera mea de hotel trăind şi vorbind ca Reggiani, fie pe platou, trăind şi vorbind ca ea. Îmi aminesc că am ieşit într-o zi în Italia, cu o pălărie să fac o plimbare. Nu mai făcusem o plimbare de vreo două luni şi am intrat în panică. Am crezut că sunt pe platoul de filmare”, a povestit artista.

Vezi mai jos cele două trailere ale filmului House of Gucci.