Home » Film & Seriale » Keanu Reeves – 6 filme memorabile cu unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood

Keanu Reeves – 6 filme memorabile cu unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood

Cojocaru Cristian / 31.12.2021, 14:09
Keanu Reeves –  6 filme memorabile cu unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood

Keanu Reeves este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood. Cu toate că vedeta a jucat în nenumărate producții, modul său de viață modest i-a adus și mai multă apreciere din partea fanilor. Află în ce filme memorabile a jucat Keanu Reeves, dar și care este ultima producție în care apare acesta.

Filme memorabile în care joacă Keanu Reeves

De-a lungul carierei sale cinematografice, Keanu Reeves a jucat în 57 de filme. Indiferent că vorbim despre comedii, filme romantice, drame sau SF-uri, talentul actoricesc l-a făcut pe acesta să fie capabil să se muleze oricărui personaj. Află care sunt cele mai celebre filme în care a jucat Keanu Reeves.

Speed (1994)

În această producție, Keanu Reeves joacă alături de Sandra Bullock. Rolul lui Keanu Reeves în film este de a salva pasagerii unui autobuz vizat de un atac cu bombă. La vremea respectivă, filmul a avut încasări de peste 350 de milioane de dolari și totodată a reușit să obțină și două premii Oscar, pentru cele mai bune efecte sonore și cel mai bun sunet.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

Seria John Wick este de departe una dintre cele mai apreciate în care a jucat cunoscutul actor. Această ultimă parte a fost încă una în care Keanu Reeves a jucat exemplar. Acesta are rolul unui fost asasin care trebuie să scape acum de asasinii plătiți să îl ucidă. Producția cinematografică a reușit să încaseze 326 de milioane de dolari în doar primele zece zile de la lansare.

The Matrix (1999)

Acest film a fost considerat și cel mai bun al francizei cu același nume. Keanu Reeves joacă rolul lui Neo, fiind probabil și cel mai cunoscut rol al actorului. Deși nimeni nu se mai aștepta, acum a fost lansat un nou film al aceleiași francize.

River’s Edge (1986)

Unul dintre cele mai controversate filme ale acelei perioade, River’s Edge a fost un film foarte apreciat de către critici datorită talentului lui Keanu Reeves, Ione Skye Leitch, Daniel Roebuck şi Dennis Hopper. Acțiunea filmului este concentrată asupra unei crime și a unui grup de adolescenți.

My Own Private Idaho (1991)

Filmul se bazează pe povestea a doi prieteni care pornesc împreună într-o călătorie de descoperire a sinelui. Aceștia pleacă din Portland, ajungând în Roma pentru a o găsi pe mama lui Mike, personaj interpretat de către River Phoenix.

Matrix 4 (2021)

La vârsta de 57 de ani, Keanu Reeves a revenit pe marile ecrane în cadrul francizei Matrix, cu filmul Matrix 4. Deși actorul se bucură de foarte multă popularitate, viața acestuia nu a fost deloc ușoară. Cu toate acestea, pare că vedeta este una atipică în comparație cu celelate nume importante de la Hollywood.

Unul dintre prietenii actorului i-a spus acestuia că este o persoană faimoasă. La auzul acestor vorbe, Keanu Reeves i-a răspuns: „și ce dacă? Faimos este și Mickey Mouse”.  Tabloidele din întreaga lume au scris despre nenumăratele acte caritabile ale actorului, precum și despre faptul că în ciuda averii pe care o are, actorul preferă să trăiască modest.

Mulți afirmă că din cauza necazurilor pe care le-a avut de-a lungul vieții, acestea l-au transformat pe actor, făcându-l să își restabilească valorile și să vadă ce anume contează cu adevărat în viață.

„Mare parte din setea mea de a trăi vine tocmai din faptul că am pierdut atâtea. Viaţa e preţioasă. Merită… “, declara actorul de 57 de ani în Parade Magazine.

Fiind pasionat de mersul pe motocicletă, aceasta i-a adus nenumărate accidente care i-au pus nu o dată viața în pericol. Totodată, tatăl său a abandonat familia pe când Keanu Reeves era doar un copil, ulterior fiind acuzat de trafic de cocaină și condamnat la 10 ani de închisoare. Nici în adolescență, viața actorului nu a fost una ușoară, fiind nevoit să schimbe 4 licee și având probleme de adaptare.

Unul dintre soții mamei sale era regizor pe Broadway, astfel că acesta l-a introdus pe Keanu Reeves în lumea cinematografiei. După cum arată un articol în publicația Esquire, acesta a plecat la vârsta de 20 de ani, din Toronto în Los Angeles la volanul unui Volvo din 1969. Ulterior, Keanu Reeves devenea unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood.