Home » Film & Seriale » Top 10 documentare pe care să le vezi pe Netflix. Crime cutremurătoare, istorie, sport, personalități din diverse domenii

Top 10 documentare pe care să le vezi pe Netflix. Crime cutremurătoare, istorie, sport, personalități din diverse domenii

Voicu Costin / 19.04.2022, 14:41
Top 10 documentare pe care să le vezi pe Netflix. Crime cutremurătoare, istorie, sport, personalități din diverse domenii

Netflix este probabil cea mai cunoscută și cea mai utilizată platformă de streaming la nivel mondial. Milioane de oameni urmăresc conținut diversificat în fiecare zi. Nu doar filme și seriale puteți urmări pe această platformă, dar și documentare. Netflix pune la dispoziție documentare pe toate gusturile, iar diferite titluri și personaje celebre au reușit să fie prezente și aici. Istorie, sport, crime, psihologie, știință, animale, personalități etc., sunt doar câteva dintre genurile pe care le puteți urmări. V-am pregătit și noi o listă cu cele mai interesante 10 titluri de pe platformă!

Documentare iubite de către fanii Netflix

Schumacher

Cu implicarea totală a familiei cunoscutului pilot de curse, documentarul SCHUMACHER prezintă interviuri rare și imagini de arhivă în premieră, oferind o imagine sportivului care a obținut titlul mondial de șapte ori.

My Octopus Teacher

My Octopus Teacher îl urmărește pe Craig Foster, un regizor care a petrecut un an făcând snorkeling și interacționând cu o caracatiță în largul coastei Africii de Sud. Este un film despre natură, dar este în același timp un documentar menit să te emoționeze. Aceasta este povestea unei relații dintre oameni și natură

The Tinder Swindler

Documentarul îl are în centrul atenției pe Shimon Hayut, AKA Simon Leviev „Tinder Swindler”, un escroc care s-a folosit de aplicațiile de dating pentru a obține bani de la mai multe femei din diferite țări ale Europei, pretinzând că este moștenitorul unui miliardar, totul pentru a-și finanța stilul de viață extravagant.

The Last Dance. Povestea celor mai mari baschetbaliști

Michael Jordan, Scottie Pippen și Dennis Rodman sunt trei dintre cele mai recunoscute nume din istoria baschetului. The Last Dance este serialul care le urmărește viața și cariera, în cadrul echipei Chicago Bulls. Documentarul este compus din filmări reale, dar și diferite interviuri cu diverse personalități din baschet.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Serialul are la bază cartea cu același nume publicată în 2016 de James Patterson. Mini-seria de patru episoade spune poveștile celor care au supraviețuit ororilor lui Jeffrey Epstein și aduce un pic de lumină asupra modului în care acesta și-a folosit puterea și influența pentru a comite infracțiunile. În 2019 miliardarul american Jeffrey Epstein s-a sinucis în celula sa în așteptarea procesului pentru acuzații de abuz sexual şi trafic de minori.

Neymar: Haosul perfect

Unul dintre cei mai celebri și mai bine plătiți atleți din toate timpurile este prezentat așa cum nu l-ai mai văzut niciodată. NEYMAR este un adevărat erou pe teren și un personaj controversat în afara lui. Acest documentar cu trei părți regizat de David Charles Rodrigues prezintă o perspectivă intimă asupra vieții celebrului fotbalist Neymar da Silva Santos Júnior, de la ascensiunea sa la echipa Santos la zilele de glorie de la FC Barcelona și perioadele cu suișuri și coborâșuri la echipa națională a Braziliei și la Paris Saint-Germain. Pe parcurs, este dezvăluită mașinăria de marketing din spatele lui Neymar, care este condusă cu fermitate de tatăl său. Acest serial plin de vedete cuprinde interviuri cu Beckham, Messi, Mbappé și multe alte legende ale fotbalului, care își spun părerea despre locul lui Neymar în istoria acestui sport.

Ronaldo. Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului mondial

Ronaldo este un documentar britanic din 2015, regizat de Anthony Wonke. Urmărește viața și cariera fotbalistului profesionist portughez Cristiano Ronaldo. Filmul a fost lansat în întreaga lume pe 9 noiembrie 2015. Ronaldo documentează viața și modul de gândire a lui Cristiano Ronaldo (născut Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro; 5 februarie 1985), din copilărie până în 2015, printr-o serie de interviuri cu Ronaldo însuși, precum și cu prietenii și familia. O parte din film urmărește și viața de zi cu zi a lui Ronaldo cu familia și prietenii, inclusiv fiul său Cristiano Jr.

Întoarcerea în spațiu

Elon Musk și inginerii de la SpaceX au o misiune istorică: să-i retrimită pe astronauții NASA la Stația Spațială Internațională și să revoluționeze călătoriile în spațiu.

14 vârfuri: Nimic nu este imposibil. Nimic nu este imposibil când îți dorești ceva cu adevărat!

Neînfricatul alpinist nepalez Nimsdai Purja pornește într-o aventură aparent imposibilă, aceea de a cuceri toate cele 14 vârfuri de 8.000 de metri din lume în șapte luni.

Cei mai căutați infractori

Suspectați de crime odioase, au scăpat basma curată în ciuda recompenselor uriașe și a anchetelor extinse. Un serial documentar despre cei mai căutați infractori.